Kaba kelimesinin eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Kaba kelimesinin eş anlamı nedir?
  2. Ucuz kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  3. Ucuz pahalı eş anlamlı mıdır?
  4. Yanlış kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Beyaz eş seslisi nedir?
  6. Evetin zıt anlamlısı nedir?
  7. Şehir kelimesinin eş anlamı nedir?

Kaba kelimesinin eş anlamı nedir?

Türkçede kaba kelimesinin yerine abullabut, çirkin, bayağı, dejenere, hoyrat, hantal, kaba saba, kötü, kocaman, küstah, saygısız, sakil, terbiyesiz, vahşi, uyumsuz, yoz ve yabani kelimeleri kullanılabilmektedir.

Ucuz kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Ucuz ile eş anlamlı olan diğer kelimeler şu şekilde sıralanabilir: Kalitesiz, bozuk, ehven ve değersiz. Bu kelime ''Sudan ucuz'' deyimi başta olmak üzere birçok tabirde sıklıkla kullanılır. 1- Pahalı: Fiyatı normalin ya da beklenilenin üstünde olan şeyler için pahalı denir.

Ucuz pahalı eş anlamlı mıdır?

Pahalı kelimesinin bir de zıt anlamı var olmaktadır. Pahalı kelimesinin zıt anlamı ucuz sözcüğüdür. Ucuz kelimesinin manası bir malın fiyatının aynı türde olan diğer mala oranla daha ucuz olması halidir.

Yanlış kelimesinin eş anlamı nedir?

Hata ve hatalı kelimeleri cümle içerisinde yanlış sözcüğünün yerine kullanılabilir.

Beyaz eş seslisi nedir?

Birbirinin yerine geçebilen anlamlı sözcükler vardır. Bunlardan biri de ak sözcüğüdür. Ak kelimesi çok sık kullandığımız kelimelerden beyaz kelimesinin anlamlısıdır. Ak ve beyaz kelimesi birbirlerinin yerine kullanılabilen sözcüklerdir.

Evetin zıt anlamlısı nedir?

1. edat “Yok, öyle değil, olmaz” anlamlarında onamama, inkâr bildiren bir söz: Para var mı? -Hayır. -Yorgun musunuz? -Hayır.

Şehir kelimesinin eş anlamı nedir?

Bu kelimelerden birisi de şehir kelimesidir. Şehir eş anlamlısı kelimeleri birden çok bulunmaktadır. Kent, memleket, belde, büyük kent, şar kelimeleri şehir kelimesinin eş anlamlı kelimeleridir. Bu kelimeler şehir kelimesi ile aynı anlam taşıdığı için şehir kelimesinin yerine de kullanılabilir.