Ator 20 mg yan etkileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Ator 20 mg yan etkileri nelerdir?
  2. Ator ilaç ne işe yarar?
  3. Ator 10 mg ne zaman içilir?
  4. Ator aç mı tok mu?
  5. Nootropil ilaç ne işe yarar?
  6. Lansor kimler kullanamaz?
  7. Ator günde kaç defa kullanılır?
  8. Forziga ne zaman kullanılır?
  9. Ator günde kaç defa?
  10. Kolesterol ilacı sabah mı akşam mı?
  11. Kolesterol kaç olursa ilaç kullanılmalı?
  12. Kolesterol ilaçları isimleri nelerdir?
  13. Betaserc ne işe yarar?
  14. Norvasc ilaç ne işe yarar?
  15. Lansor reflüyü tedavi eder mi?
  16. Ator nedir nasıl kullanılır?

Ator 20 mg yan etkileri nelerdir?

Bunlar dışında nadiren alerjik reaksiyonlar (hırıltılı solunum, nefes darlığı, kaşıntı, cilt döküntüsü), cinsel istekte azalma, uyku problemleri, kabızlık-ishal, sersemlik, baş dönmesi, baş ağrısı, karın ağrısı, mide yanması, hazımsızlık, bulantı-kusma gibi yan etkiler de görülebilir.

Ator ilaç ne işe yarar?

Kolesterol ve trigliserid olarak bilinen yağ kökenli maddelerin düşürülmesinde kullanılır. Normal büyüme süreci için gerekli olan kolesterol doğal olarak oluşan bir maddedir. Ancak kandaki kolesterol çok arttığında, kan damarlarının duvarlarında depolanarak damarların daralmasına ve sonuçta tıkanmasına yol açabilir.

Ator 10 mg ne zaman içilir?

ATEROZ tabletler bütün olarak su ile yutulmalıdır. Dozlar günün herhangi bir saatinde, yemekle birlikte veya ayrı olarak alınabilir. Buna rağmen, dozunuzu günün aynı saatlerinde almayı deneyiniz.

Ator aç mı tok mu?

Emin değilseniz doktorunuzla ve eczacınızla kontrol ediniz. Uygulama yolu ve metodu: • ATOR tabletler bütün olarak su ile yutulmalıdır. Dozlar günün herhangi bir saatinde, yemekle birlikte veya ayri olarak alınabilir. Buna rağmen, dozunuzu günün aynı saatlerinde almayı deneyiniz.

Nootropil ilaç ne işe yarar?

Pirasetam (İngilizce: Piracetam), Türkiye'de Nootropil adı altında satılan, racetam grubuna ait bir ilaçtır. Dünyada genellikle miyoklonus hastalığı tedavisinde kullanılsa da, bunama ve vertigo gibi diğer pek çok hastalığın tedavisi için de reçete edilmektedir.

Lansor kimler kullanamaz?

Kimler Lansor kullanmamalı? İlacın etken maddesi lansoprazol'e ya da içerdiği diğer maddelere karşı alerjisi olanlar, HIV tedavisi için atazanavir etken madde içeren ilaç kullananlar Lansor kullanmamalıdır.

Ator günde kaç defa kullanılır?

ATOR'un yetişkinlerde en yüksek dozu günde bir kez 80 mg, çocuklarda günde bir kez 20 mg'dır. ATOR tedavisine başlamadan önce stardart kolesterol düşürücü bir diyete girilmelidir ve bu diyet ATOR tedavisi sırasında da devam ettirilmelidir. ATOR'u doktorunuzun söylediği gibi alınız.

Forziga ne zaman kullanılır?

Tabletinizi günün herhangi bir saatinde alabilirsiniz, ancak her gün aynı saatte almaya çalışınız. Bu sizin tableti almanız gerektiğini hatırlamanıza yardımcı olacaktır. Diyet ve egzersiz Diyabetinizi kontrol edebilmek için bu ilacı alırken dahi diyet ve egzersizinize bağlı kalmalısınız.

Ator günde kaç defa?

ATOR'un yetişkinlerde en yüksek dozu günde bir kez 80 mg, çocuklarda günde bir kez 20 mg'dır. ATOR tedavisine başlamadan önce stardart kolesterol düşürücü bir diyete girilmelidir ve bu diyet ATOR tedavisi sırasında da devam ettirilmelidir. ATOR'u doktorunuzun söylediği gibi alınız.

Kolesterol ilacı sabah mı akşam mı?

Kolesterol imalatı gece uykuda olduğu için 'statin grubu' kolesterol ilaçlarının gece yatarken alınması daha uygundur. Statin grubu kolesterol ilaçları insanlığın faydalandığı en önemli keşiflerden biridir. Yaşam kalitesi ve hayat süresine olumlu etkisi kanıtlandı.

Kolesterol kaç olursa ilaç kullanılmalı?

Ancak, toplam risk faktörü sayısı 2'nin altında olduğu halde, kolesterol düzeyi çok yüksekse (total kolesterol 300 mg/dl) ve üzeri, LDL-kolesterol 190mg/dl ve üzeri) ve diyetle düşmüyorsa, ilaç tedavisine başlanmalıdır.

Kolesterol ilaçları isimleri nelerdir?

Günümüzde çeşitli sayıda statin bulunmaktadır. Bunlar:
  • atorvastatin (lipitor, ator, tarden, kolestor, saphire vb)
  • fluvastatin (lescol)
  • lovastatin (lovakor)
  • pravastatin (pravachol)
  • simvastatin (zocor, zovatin, lipovas, simvakol vb)
  • rosuvastatin (crestor vb)
  • pitavastatin (alipza)

Betaserc ne işe yarar?

prospektüsüne göre; nasıl çalıştığı, vücutta tam olarak nelere etki ettiği keşfedilememiş ama nasıl oluyorsa tedavide kullanılmasında sakınca görülmeyen; baş dönmesi, vertigo ve meniere hastalığı tedavisinde kullanılan 17.40 ytl fiyatında betahistin dihidroklorür olarak tanımlanan ilaç.

Norvasc ilaç ne işe yarar?

Kalsiyum antagonistleri olarak bilinen ilaç grubuna dahildir. NORVASC 20, 30 ve 90 tabletlik blister ambalajda bulunur. NORVASC yüksek kan basıncının (hipertansiyon) veya angina adı verilen belirli tip göğüs ağrısının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Lansor reflüyü tedavi eder mi?

lansor 30 mg : duodenal ülser, gastrik ülser, reflü özofajit'in kısa süreli tedavisi, zollinger ellison sendromu dahil patolojik hipersekresyonun uzun süreli tedavisinde endikedir.

Ator nedir nasıl kullanılır?

Uygulama yolu ve metodu: • ATOR tabletler bütün olarak su ile yutulmalıdır. Dozlar günün herhangi bir saatinde, yemekle birlikte veya ayri olarak alınabilir. Buna rağmen, dozunuzu günün aynı saatlerinde almayı deneyiniz.