Subaylığa kimler başvurabilir?

İçindekiler:

  1. Subaylığa kimler başvurabilir?
  2. Subay Alımı 2021 Ne Zaman?
  3. Lisans mezunları subay olabilir mi?
  4. Jandarma olmak için kaç yaş sınırı?
  5. Subaylık için ne mezunu olmak gerekir?
  6. TSK Astsubay Alımı 2021 ne zaman?
  7. Jandarma subay alımı ne zaman?
  8. Subay olmak icin sartlar nelerdir?
  9. Jandarma subay alımı kaç kişi?
  10. Jandarma subay eğitimi kaç ay?

Subaylığa kimler başvurabilir?

Genel Başvuru Şartları: Türk vatandaşı olmak, b. Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adlî sicilden çıkartılmış olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak, c.

Subay Alımı 2021 Ne Zaman?

Türk Silahlı Kuvvetleri subay alımı ilk kayıt döneminde kayıt hakkı kazanamayan adaylar için ikinci çağrı 22 Nisan 2021 tarihinde yapılacak ve bu adayların kayıt işlemleri 26-27 Nisan 2021 tarihleri arasında, 08:30-17:00 saatleri içerisinde, 5'inci maddede belirtilen yerlerde yapılacaktır.

Lisans mezunları subay olabilir mi?

TBMM tarafından 2012 yılında kabul edilen kanun çerçevesinde 4 yıllık lisans ve yüksekokul mezunları subay ve astsubay olabiliyor. Lisans mezunu olan kadın ya da erkekler için 27 yaşından büyük olmamak şartı aranıyor. Lisansüstü eğitim mezunları için ise 32 yaşından büyük olmamak kaydıyla başvuru alınabiliyor.

Jandarma olmak için kaç yaş sınırı?

Yasal Dayanak: Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Eğitim Merkezi Komutanlığı Temin Yönetmeliği. b. Yaş Şartı: Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle 27 yaşını, lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak.

Subaylık için ne mezunu olmak gerekir?

Lise ve dengi okullardan, yüksekokul, meslek yüksekokulu veya fakülteden mezun olmak gerekir. Subay olmak için yaş sınırı 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayanlar için 27 yaşını aşmamış olmak, lisansüstü eğitime sahip olanlar için ise 32 yaşını aşmamış şeklinde belirtilmektedir.

TSK Astsubay Alımı 2021 ne zaman?

Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli astsubay alacağını duyurdu. Bin 640 muvazzaf/ sözleşmeli personel alımı için; 15 Mart 2021 günü başlayan başvurular, 28 Mart 2021 tarihinde sona erecek.

Jandarma subay alımı ne zaman?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında eğitim-öğretim görecek, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının erkek/kadın sözleşmeli subay ihtiyacını karşılamak amacıyla başvurular 16- tarihleri arasında internet üzerinden yapılacaktır.

Subay olmak icin sartlar nelerdir?

SUBAY OLMA ŞARTLARI Lise ve dengi okullardan, yüksekokul, meslek yüksekokulu veya fakülteden mezun olmak gerekir. Subay olmak için yaş sınırı 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayanlar için 27 yaşını aşmamış olmak, lisansüstü eğitime sahip olanlar için ise 32 yaşını aşmamış şeklinde belirtilmektedir.

Jandarma subay alımı kaç kişi?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinden yapılan açıklamaya göre, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığına 27'si erkek, 3'ü kadın olmak üzere 30 muvazzaf subay, 446'sı erkek, 74'ü kadın olmak üzere 520 sözleşmeli subay alınacak.

Jandarma subay eğitimi kaç ay?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde verilen subay eğitim süresi 2 yıldır. Subay adayları iki yıllık süreç içerisinde sözleşmeli subaylara nazaran çok daha detay ve zaman yayılan bir eğitim görürler. Adayların kayı ve kabul işlemlerinin gerçekleştirilmesinin ardından 2 yıl süren eğitim kapsamında; İntibak eğitimi.