Yer fıstığı nasıl ekilir ne zaman?

İçindekiler:

  1. Yer fıstığı nasıl ekilir ne zaman?
  2. Yer fıstığı nerede ve nasıl yetişir?
  3. Yer fıstığı ekimi nasıl yapılıyor?
  4. Yer fıstığı sulanır mı?
  5. Yer fıstığı en çok hangi bölgemizde yetiştirilir?
  6. En iyi fıstık nerede yetişir?
  7. Kabuklu fıstık hangi ilde yetişir?
  8. Fıstığı ile ünlü ilimiz neresidir?
  9. Fıstık ne zaman sulanır?
  10. Yer fıstığı hangi gübreleme programı?
  11. Yer fıstığı hangi ilimizde yetişir?

Yer fıstığı nasıl ekilir ne zaman?

Yer Fıstığı Tohumu Ne Zaman Ekilir? Yer fıstığı tohumunun çeşidi ekim zamanını değiştirebilmektedir. Fakat genel olarak Nisan ayından Haziran ayının sonuna kadar ekim yapılabilir.

Yer fıstığı nerede ve nasıl yetişir?

Ülkemiz ılıman iklim kuşağında bulunur. Aşırı soğukların olmadığı sıcak havalarda kolay yetişen yer fıstığı, ülkemizin iklimsel özellikleri nedeniyle sıcak kıyı bölgelerinde sıklıkla yetiştirilebilir. Akdeniz, Marmara, Güneydoğu Anadolu ve Batı Anadolu bölgelerinde yer fıstığı yetiştiriciliği yapılır.

Yer fıstığı ekimi nasıl yapılıyor?

Çiftçiler, bir önceki yılın mahsulünden özel olarak yetiştirilen yer fıstığı çekirdeğini yaklaşık iki santim derinliğinde ve yaklaşık beş santimetre aralıklarla ekilir. Dikim öncesi toprağı biraz işlemek; zengin, ve iyi hazırlanmış bir tohum yatağı sağlar. İyi bir ürün için 1 adet dönsüz gün gerekir.

Yer fıstığı sulanır mı?

Yerfıstığı tarımında ilk sulama çok önemlidir.

Yer fıstığı en çok hangi bölgemizde yetiştirilir?

Akdeniz Bölgesi, Batı Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Marmara bölgeleri yer fıstığı yetiştiriciliği yapılan bölgelerdir. Adana, Osmaniye, İçel, Antalya, Kahramanmaraş, Aydın ve Muğla illeri yer fıstığı üretiminin en çok yapıldığı iller olarak bilinmektedir.

En iyi fıstık nerede yetişir?

Türkiye, İran, Hindistan, Suriye, Irak, Meksika gibi ülkeler Antep fıstığı yetiştiriciliğinde önce gelen ülkelerdir. Türkiye'de Antep fıstığı en çok -ismiyle müsemma- Gaziantep ilinde yetiştirilir. Gaziantep'i Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Siirt, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır illeri takip eder.

Kabuklu fıstık hangi ilde yetişir?

Akdeniz Bölgesi, Batı Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Marmara bölgeleri yer fıstığı yetiştiriciliği yapılan bölgelerdir. Adana, Osmaniye, İçel, Antalya, Kahramanmaraş, Aydın ve Muğla illeri yer fıstığı üretiminin en çok yapıldığı iller olarak bilinmektedir.

Fıstığı ile ünlü ilimiz neresidir?

antep.

Fıstık ne zaman sulanır?

Şubat ayından itibaren, dinlenme döneminin kolayca son bulması için ağaçları haftada bir kez sularlar. Her ağacın 1 metre yakınında olan yarı damlama sulama sistemleri kullanırlar.

Yer fıstığı hangi gübreleme programı?

  • Yerfıstığı Gübrelemesi. ...
  • Azot Gübrelemesi. ...
  • Uzun yıllar yerfıstığı yetiştirilen veya bakteri aşılaması yapılan yerlere ekimle birlikte 4-6 kg/da Azotlu gübre (saf madde) uygulanmalıdır.
Daha fazla öğe...

Yer fıstığı hangi ilimizde yetişir?

Adana, Osmaniye, İçel, Antalya, Kahramanmaraş, Aydın ve Muğla illeri yer fıstığı üretiminin en çok yapıldığı iller olarak bilinmektedir. Ilıman iklim seven yer fıstığının daha çok Akdeniz Bölgesi'nde üretimi yapılmaktadır. Yer fıstığı Dünya üzerinde ise en çok Çin'de yetişir.