El üstünde tutmak deyiminin anlamı ne?

İçindekiler:

  1. El üstünde tutmak deyiminin anlamı ne?
  2. El üstünde tutmak atasözü mü deyim mi?
  3. Elinden düşürmek deyiminin anlamı nedir?
  4. Dirsek çürütmek deyimi ne anlama gelir?
  5. Daldan dala atlama nedir?
  6. Daldan dala konmanın anlamı ne?
  7. Bir bardak suda fırtına koparmak ne demek?
  8. Birinin üstüne düşmek ne demek?
  9. Eline bakmak anlamı ne?
  10. Ele avuca sığmaz ne demek?
  11. Dört elle sarılmak ne anlama gelir?
  12. Hayır görmemek ne demek?
  13. Devede kulak olmak ne demek?
  14. Bulanık suda balık avlanmaz ne demek?
  15. Yelkeni suya indirmek ne demek?
  16. Dört ayak üstüne düşmek ne demek?
  17. Kedi gibi dört ayak üzerine düşmek ne demek?
  18. Gözüyle bakmak ne demek?
  19. El değiştirmek deyiminin anlamı ne?

El üstünde tutmak deyiminin anlamı ne?

Bir kimseye çok saygı ve sevgi göstermek ve onu çok sevmek.

El üstünde tutmak atasözü mü deyim mi?

El Üstünde Tutulmak deyiminin anlamı:Çok değer verilip sevilmek, kendisine büyük ölçüde saygı gösterilmek anlamlarında kullanılmaktadır.

Elinden düşürmek deyiminin anlamı nedir?

Eline Düşmek deyiminin anlamı:Birine muhtaç olmak, yakalanmak, düşmanın ya da kendisine hıncı bulunan birinin hâkimiyetinde kalmak anlamlarına gelmektedir.

Dirsek çürütmek deyimi ne anlama gelir?

Dirsek çürütmek deyimi 2 farklı anlam üzerinden ele alınmakta ve kullanılmaktadır. - Okuma kadına yıllardır çalışmak ve emek vermek. - Herhangi bir meslekte uzun yıllar geçirmek ve emek vermek.

Daldan dala atlama nedir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: 1. Sık sık konu, düşünce ya da fikir değiştirmek.

Daldan dala konmanın anlamı ne?

Daldan dala konmak deyiminin anlamı:Çok sık, düşünce ya da konu değiştirmek. Dalına basmak: Hiç hoşlanmadığı şeyleri yaparak birisini öfkelendirmek. ➡Daldan dala konmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Daldan dala konmayı bırak da bir işe sarıl artık.

Bir bardak suda fırtına koparmak ne demek?

Bir Bardak Suda Fırtına Koparmak Ne Demek? Çok basit, önemsiz ve küçük olan şeyleri büyütüp içinden zor çıkılır bir hale getirmek anlamında kullanılan bir deyimdir. Çok basit sebepler için çok sinirlenmek veya öfkelenmek anlamı da gelmektedir.

Birinin üstüne düşmek ne demek?

Bir şeyi elde etmek için çok uğraşmak. 2. (Çocuğu) sevme ya da korumada çok ileri gitmek. ➡Üstüne (üzerine) düşmek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Şu çocuğun üstüne bu kadar düşmeyelim, şımardıkça şımarıyor, neredeyse başımıza çıkacak.

Eline bakmak anlamı ne?

(birinin) Eline Bakmak » Deyimler 1) bir kimsenin yardımıyla geçinmek. Örn: Bir senedir burada oturuyorlar, o küçüğün eline bakıyorlar. -P. Safa. 2) ne getirdi diye gözlemek.

Ele avuca sığmaz ne demek?

Ele Avuca Sığmamak deyiminin anlamı:Şımarık davranmak, söz dinlememek, kural tanımamak, zapt edilememek anlamlarında kullanılmaktadır.

Dört elle sarılmak ne anlama gelir?

Dört elle sarılmak deyiminin anlamı:Yapacağı işe büyük bir önem verip özen göstererek girişmek. ➡Dört elle sarılmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Başarılı olmak mı istiyorsun, dört elle sarıl işine!

Hayır görmemek ne demek?

(bir Şeyden) Hayır Görmemek » Deyimler Bir şey kendisine yararlı olmamak.

Devede kulak olmak ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: 1. Kıyaslanan şeyler arasındaki orantısızlığı belli etmek için kullanılır. "Senin verdiğin para, onun verdiğinin yanında devede kulak kalır."

Bulanık suda balık avlanmaz ne demek?

Bulanık Suda Balık Avlamak deyiminin anlamı:Karışık durumlardan yararlanarak kendi çıkarını sağlamak anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Karmakarışık durumlardan yararlanıp çıkar elde etmek, çıkar sağlamak için ortalığı karıştırmak anlamlarında da kullanılan bir deyim olarak dilimize yerleşmiştir.

Yelkeni suya indirmek ne demek?

EylemDüzenle. direnmekten vazgeçip karşısındakinin dediğini benimsemek, kabul etmek. "Ben böyle çıkışınca ister istemez yelkenleri suya indiriyorlardı."

Dört ayak üstüne düşmek ne demek?

Dört ayaküstüne düşmek deyimi, kedilere özgü ''doğrultma refleksinden'' feyz alınarak ortaya çıkmıştır. Deyim en tehlikeli durumlardan bile maddi ya da manevi zarar görmeden sıyrılmayı başaran insanlar için kullanılır. Merak edenler için dört ayaküstüne düşmek deyiminin anlamını örnek cümlelerle derledik.

Kedi gibi dört ayak üzerine düşmek ne demek?

DeyimDüzenle [1] En güç durumlar karşısında dahi hiçbir zarar görmeden kendini kurtarabilen.

Gözüyle bakmak ne demek?

Gözüyle Bakmak anlamı nedir? Yerine koymak. Örn: Kardeş gözüyle bakmak.

El değiştirmek deyiminin anlamı ne?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Kullanımı ya da mülkiyeti bir kimseden başka bir kimseye geçmek. "Bu ev üçüncü kez el değiştirdi."