Ibrahim Saraçoğlu kekik çayı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Ibrahim Saraçoğlu kekik çayı nasıl yapılır?
  2. Kekik çayı kaynatılır mı?
  3. Kuru kekik çayı nasıl yapılır?
  4. Kekik çayı sıcak mı içilir soğuk mu?
  5. Kekik suyunun fazlası zararlı mı?
  6. Kekik suyu hangi hastalıklara iyi gelir?

Ibrahim Saraçoğlu kekik çayı nasıl yapılır?

Taze kekikten çay, demleme yöntemi ile hazırlanır. Kekik çayı için bir çaydanlığa taze kekik yapraklarını koyun, ardından üzerine sıcak su ekleyerek demlemeye bırakın. 15 dakikanın ardından kekik çayı yapraklarını süzün. Sıcak olan kekik çayı içinde bal ya da limon koymayı da tercih edebilirsiniz.

Kekik çayı kaynatılır mı?

Kekiği su kaynama aşamasında eklemeye dikkat edin. Aksi takdirde kekik çayı tüm aromasını ve faydalı etkilerini yitirecektir. 10-15 dakika çayın demlenmesini bekleyin, ardından süzgeçten geçirerek tüketin. Kekik çayını günde 2 bardağı geçmeyecek şekilde içebilirsiniz.

Kuru kekik çayı nasıl yapılır?

Sağlığımızı olumlu etkileyen kekik yemeklerde kullanıldığı gibi şifa deposu bir çay olarak da tüketilebilir. Kurutulmuş kekikten çay demlemek istiyorsanız, demliğe bir bardak su koyun ve kaynatın. Kaynayan suyu bardağa alın ve 1 yemek kaşığı kekik ilave ederek 5-10 dakika demlenmesini sağlayın.

Kekik çayı sıcak mı içilir soğuk mu?

ÇAY: 1 bardak sıcak suya 1 ya da 2 çay kaşığı taze ya da kuru kekik yaprağı ve çiçeği koyun ve günde 3 defa için.

Kekik suyunun fazlası zararlı mı?

Aşırı kullanıldığında mukus zarına zarar verebilir. Hassas yapılı bünyelerde alerjiye yol açabilir. Kan basıncıyla alakalı problem yaşayan kişiler kekik suyu tüketmemelidir. Aksi halde tansiyon yüksekliğine neden olabilir.

Kekik suyu hangi hastalıklara iyi gelir?

Mineral ve vitamin bakımından zengin bir ürün olan kekik suyu faydaları arasında sindirim sistemini düzenler, ağız ve diş eti hastalıklarına iyi gelir, hazımsızlığı önler ve adet sancılarını azaltması yer alır.