Ayak altı yanması neden olur sebebi nedir?

İçindekiler:

  1. Ayak altı yanması neden olur sebebi nedir?
  2. Ayak yanması neden olur gece?
  3. El sıcaklığı neden olur?
  4. Ayak ve bacak yanması neden olur?
  5. Eller neden ateş gibi yanar?

Ayak altı yanması neden olur sebebi nedir?

Aşırı kilo, kronik yorgunluk, uzun süre ayakta kalmak, alerjik problemler, B 12 vitamini eksikliği, travmalar, sinir sıkışması, karaciğer ve böbrek problemleri, kan dolaşımı ile ilgili sorunlar, artrit gibi rahatsızlıklar, sigara ve alkol kullanımı gibi nedenler ayak yanması nedenleri arasında gösterilir.

Ayak yanması neden olur gece?

Çoğunlukla gece meydana gelen ayak yanması, karıncalanma, iğne gibi batma ve kaşınma hissi ile ortaya çıkar. Ayaklardaki yanma hissi, kandaki hemoglobin yüksekliğinden, basma bozukluğundan, şeker hastalığından, böbrek yetmezliğinden, vitamin eksikliğinden ve amiloidoz birikimi ve daha pek çok nedenden kaynaklanabilir.

El sıcaklığı neden olur?

Avuç içlerinin yanması da genellikle stresle tetiklenebileceği gibi tiroid bezinin fazla çalışması, damar hastalıkları ve diyabet gibi altta yatan nedenlerden kaynaklanabilir. Avuç içi kaşınması tıpkı diğer rahatsızlıklar gibi yaşam kalitesini düşüren bir durumdur.

Ayak ve bacak yanması neden olur?

Ayaklardaki yanma bazen basma bozukluklarından, kanda hemoglobin yüksekliğinden, amiloidoz birikiminden, şeker hastalığından (diyabetik ayak), vitamin eksikliklerinden, tarsal tünel sendromundan, lomber disk hernisi (bel fıtığı), siyatik sinir hasarından, yoğun alkol alımı nedeni ile B12 vitamini eksikliğinden, ...

Eller neden ateş gibi yanar?

Elde yanma hissi daha çok sistemik hastalıklardan olan şeker hastalığına bağlı olabileceği gibi, el bölgesine gelen sinirlerin bazı yapısal boşluklarda bazı nedenlere bağlı sinir sıkışması ve/veya sinir zedelenmesi sonucu da ortaya çıkabilir.