ÖTV muafiyeti ile hangi araçlar alınabilir?

İçindekiler:

  1. ÖTV muafiyeti ile hangi araçlar alınabilir?
  2. ÖTV muafiyetli araç nasıl alınır?
  3. ÖTV indirimi nasıl alınır?
  4. Engelli raporuyla hangi araçlar alınır?
  5. Engelli aracı almak için raporda ne yazmalı?
  6. Epilepsi hastası özürlü aracı alabilir mi?
  7. Hangi hastalıklar engelli raporu alabilir?
  8. Epilepsi hastaları araç alabilir mi?
  9. 1 yıllık raporla araba alınır mı?
  10. Kimler ÖTV muafiyetinden yararlanabilir?
  11. Yüzde 90 özürlü raporu olan biri hangi arabaları alabilir?

ÖTV muafiyeti ile hangi araçlar alınabilir?

87.03 tarife pozisyonunda yer alan, 1600 cm³ veya altında motor silindir hacmine sahip binek otomobil, panelvan, pick-up, arazi taşıtı, ATV, jeep, steyşın vagon, vb. taşıtların ilk iktisabı ÖTV'den müstesnadır.

ÖTV muafiyetli araç nasıl alınır?

ÖTV muafiyetinden yararlanmak için tam teşekküllü devlet hastanesinden alınmış sağlık raporunda engel oranı  ve üzeri, ÖTV indirimden faydalanmak için ise en az @ olmalıdır. Ayrıca “ağır engelli” ya da “sürücü belgesi alabilir” ifadelerinin yer alması gerekmektedir.

ÖTV indirimi nasıl alınır?

ÖTV ödemeden araç alabilmek isteyen @ ve üzeri engelli olan bireylerin öncelikle engel durumlarını gösteren bir rapor almaları gerekiyor. Bu rapor, ancak devletin yetki verdiği hastanelerden alınabiliyor. Alınan raporda engelli bireyin araç kullanabileceğine dair bir ifadenin yer alması gerekiyor.

Engelli raporuyla hangi araçlar alınır?

%40 Engelli̇ Raporuyla Araç Alımı ÖTV de dahil olmak üzere tüm vergiler dahil bedeli 303.200 TL olan; binek otomobil, panelvan, pick-up, arazi taşıtı, jeep, Station Wagon olması farketmeksizin tüm araçlar bu uygulama kapsamında araç alabilir.

Engelli aracı almak için raporda ne yazmalı?

YÜZDE 40 ÜSTÜ ENGEL DURUMUNA GÖRE Yüzde 80 engelli raporu ile araba almak isteyen bir kişi engelli raporu ile ÖTV indiriminden yararlanabilir. Araç satın alırken raporu göstermeleri yeterlidir. Raporda özel engelli aracını kullanmaya engel bir durumun olmadığını belirten bir yazı olmalıdır.

Epilepsi hastası özürlü aracı alabilir mi?

Örneğin nörolojik bir rahatsızlık olan epilepsi hastaları, günlük hayattaki her türlü ihtiyacını karşılayabilirken, sahip oldukları epilepsi raporu yüzde 10 olsa bile ÖTV indirimli araç kullanabilirler.

Hangi hastalıklar engelli raporu alabilir?

· Görme hastalıkları, · Kardiyovasküler hastalıklar, · Kulak, burun, boğaz hastalıkları, · Zihinsel, ruhsal, davranışsal hastalıklar için engel raporu alınabilir.

Epilepsi hastaları araç alabilir mi?

Epilepsi hastaları sadece 1. grup sürücü belgesi alabilirler ve ambulans, resmi veya ticari araç kullanamazlar.

1 yıllık raporla araba alınır mı?

Engelli sağlık raporu eğer 1 ya da 2 yıllık ise; bitimine 6 ay kalmadan önce araç alımını yapmış olmanız şarttır. Engelli sağlık raporu yenilendiğinde (araç alımını yapmış olanlar); eğer engel oranı düşerse, ÖTV indirimli araçlarını ÖTV ödemeden kullanmaya devam ederler.

Kimler ÖTV muafiyetinden yararlanabilir?

Yüzde 90 engelli raporu olan vatandaşlar, ÖTV'siz otomobil alımı yapabiliyor. ... ÖTV'siz otomobil fiyatlarının makul olması nedeniyle konu merak edilirken, engelli bireylerin yakınları da bu uygulamadan faydalanabiliyor. Bu noktada engelli vatandaşların birinci dereceden yakını olan kişiler ÖTV'siz otomobil alabiliyor.

Yüzde 90 özürlü raporu olan biri hangi arabaları alabilir?

%90 ve üzeri engele sahip olan bireyin raporunda özel engelli aracını kullanmaya engel bir durum söz konusu değilse özel aracı H sınıfı ehliyetiyle kullanabilirler.