182 Beni neden arıyor?

İçindekiler:

  1. 182 Beni neden arıyor?
  2. 182 numara kime ait?
  3. 182 hattı nedir?
  4. Hastane randevu ne zaman alınır?
  5. 183 neden arar?
  6. MHRS Çağrı Merkezi hangi illerde var?
  7. 182 den neler yapılır?
  8. 182 neyin numarası Ücretlimi?
  9. MHRS Yeni randevu ne zaman açılıyor?
  10. Alo 183 Sosyal Destek Hattı hangi durumlarda aranır?
  11. 144 hattı nedir?
  12. MHRS nereye şikayet edilir?
  13. 65 yaş üstü hastane randevu almaya gerek var mı?

182 Beni neden arıyor?

Bu bir onay mekanizmasıdır. Randevu gününden önce sizleri arayarak muayeneye gelip gelmeyeceğinizi doğrulatmak istemektedir. Bunun için sizi sesli komutlarla yönlendirmektedir.

182 numara kime ait?

182, Hastane Randevu Merkezi'dir. Hastalar bu numarayı çevirip devlet hastanelerinden randevu alabilir ya da iptal edebilirler. MHRS ( Merkezi Randevu Sistemi), Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı kolay randevu alma sistemidir. MHRS ile telefon ya da internet üzerinden hastane ve aile hekiminden randevu alabilirsiniz.

182 hattı nedir?

Aşı randevuları MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden veriliyor. MHRS NEDİR? Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler için kendilerine en uygun gün ve saatte istedikleri hekimden kolay randevu alabilmeleri için geliştirilen bir sistem.

Hastane randevu ne zaman alınır?

Bunun için bilmeniz gerekenler; 1-Alo182 randevu sistemi üzerinden aynı gün için (gece saat 24:00 ü 1 dakika geçince yeni gün başlamış oluyor yani gece 00:01 den sonra başlayan gün için) randevu alamazsınız. En erken bir sonraki gün den başlamak üzere randevu alabilirisiniz.

183 neden arar?

Şiddet ve istismara uğrayanların ilgili kurumlara yönlendirilmesini sağlıyor. Çocukların ihmal ve istismarı, kadına yönelik şiddet gibi konulardaki ihbarları değerlendirmek, acil durumları ilgili kurumlara bildirmek amacıyla kurulan "Alo 183 Kadın, Çocuk ve Sosyal Hizmet Danışma Hattı" 24 saat boyunca hizmet veriyor.

MHRS Çağrı Merkezi hangi illerde var?

MHRS'nin bir diğer önemli özelliği ise bu geniş kapsamlı çağrı hizmetlerini Adıyaman, Ankara, Bingöl, Bitlis, Edirne, Erzurum ve Samsun'daki alo 182 çağrı merkezi lokasyonlarında yürütüyor olması.

182 den neler yapılır?

182 Nedir
  • T.C. ...
  • MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ve aile hekimlerine Alo 182 arayarak canlı operatörlerden, web üzerinden ya da MHRS mobil uygulamasından kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir sistemdir.
Daha fazla öğe...

182 neyin numarası Ücretlimi?

ALO 182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ücretlendirmede ana kuralları ve üst sınırı belirlemektedir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından ALO 182'yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla eşdeğerdir.

MHRS Yeni randevu ne zaman açılıyor?

MHRS'de randevu alırken en erken 1 gün sonra, en geç 15 gün sonra için randevu alabileceğinizi unutmayın. Bu nedenle her gece 12'yi 1 dakika geçtikten sonra, gelecek 15.gün için yeni randevular açılır. Tabi ki ALO 182 randevu alma sistemini 7/24 esaslı arayabilirsiniz. Bu sistem 24 saat çalışmaktadır.

Alo 183 Sosyal Destek Hattı hangi durumlarda aranır?

Çocukların ihmal ve istismarı, kadına yönelik şiddet gibi konulardaki ihbarları değerlendirmek, acil durumları ilgili kurumlara bildirmek amacıyla kurulan "Alo 183 Kadın, Çocuk ve Sosyal Hizmet Danışma Hattı" 24 saat boyunca hizmet veriyor.

144 hattı nedir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlar, Alo 144 numaralı hattı araştırmaya başlamıştır. Alo 144 devletin belirlemiş olduğu sosyal yardım hattıdır.

MHRS nereye şikayet edilir?

ALO 184 hattını telefonla arayarak başvuruda bulunacaktır.

65 yaş üstü hastane randevu almaya gerek var mı?

Randevusu olmayan ve ayaktan müracaat eden hastalara poliklinik hizmeti verilemeyecek ,randevu almaları konusunda hastane girişinde bulunan görevli personelimizden yardım alınabilinecektir. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın muayene randevuları sadece 10:30-14:30 saatleri arası verilmektedir.