Izdivaç ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Izdivaç ne demek TDK?
  2. Izdivaç yorumcuları ne demek?
  3. Izdiva ne demektir?
  4. Izdivaç etmek ne demek?
  5. Nikah ne anlama gelir?
  6. Nikah ne zaman geçerli olur?
  7. Nikahta icap ve kabul nedir?
  8. Arapça nikah ne demek?
  9. Nikah ne demek dini?
  10. Evlenirken mehir nedir?
  11. Ilişkide sadakat ne demek?
  12. Sadakatli aşk ne demek?
  13. Sadakat beklemek nedir?
  14. Sadakat nedir örnek?
  15. Sadakatsiz ne demek TDK?
  16. Mutlak sadakat ne demek?
  17. Sadakatsizlik ne anlama gelir?
  18. Evlilikte sadakatsizlik nedir?

Izdivaç ne demek TDK?

a. (izdiva:cı) esk. Evlenme: “Ölümün bu izdivaçtan binkat hayırlı olduğunu söylüyordu.” -R. N. Güntekin.

Izdivaç yorumcuları ne demek?

(İnsan için) Evlenme. Kendisini ailemle tanıştırmak istiyorum, onlar da uygun görürse izdivacımızı burada gerçekleştirmek isteriz. (Hayvan için) Çift olma, çiftleşme.

Izdiva ne demektir?

izdivac / izdivâc Çift olmak, birbirine eş olmak. Meşru nikâhla evlenmek.

Izdivaç etmek ne demek?

izdivaç etmek eş anlamlısı (nsz, -le) Erkekle kadın, aile kurmak için yasaya uygun olarak birleşmek, izdivaç etmek: "Öyle olmasa Musa ile evlenmez, talipleri içinde en beğendiği İsa'nın İstanbul'dan dönmesini beklerdi." -E. Şafak.

Nikah ne anlama gelir?

Nikâh (Arapça: نكاح ) veya evlenme, evlilik amacıyla bir araya gelmiş bir çiftin, nikâh memuru önünde, kamuya açık olarak evlenmeyi kabul etmesi ve bunun belgelenmesi. Nikâh Medeni Kanun'la ilgili bir husustur. Evlenenlere aile cüzdanı verilir. Nüfus kaydında değişiklik yapılır.

Nikah ne zaman geçerli olur?

Evlenmenin geçerli olması dini törenin yapılmasına bağlı değildir”. Görüleceği üzere; Türk Medeni Hukuku'nda esas, nikahla evlenme olup, dini tören ancak evlenen tarafların dilemesi halinde, aile cüzdanını ibraz etmeleri kaydıyla, yani mutlaka medeni nikahtan sonra gerçekleştirilebilecektir.

Nikahta icap ve kabul nedir?

Hanefi mezhebine göre nikâh akdinin rükunları, îcâb ve kabulden ibarettir. Îcâb, evlilik akdi inşâ etmek üzere ilk olarak ortaya konulan irade beyanıdır. Kabûl ise, evlenme konusunda îcâbdan sonra ifade edilen irade beyânıdır.

Arapça nikah ne demek?

Arapça nkḥ kökünden gelen nikāḥ نكاح "evlenme işlemi, nikâh" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) nikāh "1. bakma, 2. birine bakma, gözetme, bakımını üstlenme" sözcüğünden alıntıdır.

Nikah ne demek dini?

Dini nikahın geçerli olması için yerine getirilmesi gereken şartlar... ... Halk arasında daha çok 'İmam nikahı' tabiri olarak kullanılan dini nikah, bazı şartların yerine getirilmesi ile çiftlerin Allah (c.c. )'un huzurunda kıydığı nikah akitidir.

Evlenirken mehir nedir?

Mehir, İslam hukukunda erkeğin evlenirken kadına verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para, mal veya menfaat hediyesidir. Mehir kadının mal varlığına dahil olur ve üzerinde dilediği tasarrufta bulunabilir. Dört hukuki mezhep tarafından kabul edilmiştir.

Ilişkide sadakat ne demek?

Cinsel sadakat, partnerinizin sizden başka kimseyle cinsel ilişkiye girmemesi olarak tanımlanır. Tek eşli ilişkilerde, partnerlerin birbirine karşı sorumlu olduğu en önemli hususlardan biri, cinsel sadakat olarak görülür. Duygusal sadakat ise, isminden de anlaşılabileceği üzere, ilişkinin duygusal tarafına vurgu yapar.

Sadakatli aşk ne demek?

Sadakat ise, aşktan ayrı düşmemesi gereken bir kelime. Sadık olma kökenidir. Sadakat, genelde aşk'ın, sevginin getirisi bir duygu olup, bir iliksi de "olmazsa olmaz"lar dandır. Sadık olma.

Sadakat beklemek nedir?

bir erkekten, kendisiyle birlikte olduğu süre içinde başka kadınlarla birlikte olmamasını beklemek. oysa karşısındaki erkeğe sadık olan kadının sonuna kadar da hakkıdır karşısındakinden de aynı davranışı beklemek. ...

Sadakat nedir örnek?

1- Sağlam ve güçlü dostluk, içten bağlılık, güven duyma, vefalı olma, sözünde durma, doğruyu söyleme. 2- Sevdiği birisini yalnızca Allah rızası için sevme, maddi bir çıkar gözetmeme, sevdiği kişiye karşı içtenlikle davranma ve kendisine iyilikte bulunan kimsenin iyiliğini hiçbir zaman unutmama.

Sadakatsiz ne demek TDK?

Sadakatsiz kısaca anlamı, tanımı: Sağlam, güçlü dostluk. ... Sadakatsizlik göstermek : Sadakatsiz olduğunu ortaya koymak, açıklamak. Sadık : Doğru, gerçek. Sadakatli.

Mutlak sadakat ne demek?

Mutlak sadakatli müşteriler, hem hizmete bağlılığı olan hem de hizmeti alma sıklığı fazla olan müşterilerdir.

Sadakatsizlik ne anlama gelir?

Sadakatsizlik, eşler arasındaki anlaşma ve güvenin, ilişkiye cinsel ya da duygusal biçimde bir başkasının dahil olmasıyla sürecin sekteye uğraması, yani ilişkinin geleceğinin, ilişkilerden beklentilerin ve ilişkinin kurallarının çiğnenmesidir.

Evlilikte sadakatsizlik nedir?

"Bir gizli eylem ve seçim" olan sadakatsizlik, duygusal ve cinsel olarak sadece birbirine özel olma sözünün ihlal edilmesi, bilinçli bir şekilde eşi kandırmaya yönelik eylemlerin gizlice ve partnerin bilgisi dışında sürdürülmesidir, "kişisel" bir durumdur.