Drama dersi ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Drama dersi ne işe yarar?
  2. Eğitici drama etkinliği nedir?
  3. Isınma çalışmaları nelerdir?
  4. Yaratıcı dramanın faydaları nelerdir?
  5. Dramanın önemi nedir?
  6. Rol oynama yöntemi nedir?
  7. Rol değiştirme nedir?
  8. Rol içinde yazma nedir?
  9. Rol koridoru ne demek?
  10. Doğaçlamanın özellikleri nelerdir?
  11. Donuk imge ne demek?
  12. Forum tiyatro ne demek?
  13. Imge tiyatrosu nedir?
  14. Fotoğraf anı tekniği nedir?
  15. Rol kartı nedir?

Drama dersi ne işe yarar?

Yaratıcı drama kursu ne işe yarar ? Drama yönteminde bütün duyu organları etkin bir şekilde kullanıldığı için çocuğun dikkat, algılama, dinleme, konuşma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerileri gelişir. Böylece çocuk kendini ve sorunlarını ifade edebilmeyi ve yorumlamayı öğrenir.

Eğitici drama etkinliği nedir?

Eğitici Drama Çocuğun hemen her konuda eğitiminde kullanılan bir tekniktir. Bu nedenle diğer iki drama türünü de belirli oranlarda içine alır. Çünkü eğitici drama, çocuğun psikolojik yapı ve psikolojik yaşantılar konusunda bilinçlenmesini de, özel bir yetenek olarak yaratıcılığı kazanmasını da amaçlar.

Isınma çalışmaları nelerdir?

Isınma çalışmaları , rahatlama ve devinim çalışmaları olarak ta adlandırılır. Bu çalışmalarda kişiye beş duyuyu kullanma , gözlem yapma alıştırmaları ile bedensel ve dokunsal alıştırmalar yaptırılır. Genellikle öğretmen , seçtiği konu üzerinde grupla birlikte kısa bir ısınma çalışması yapar .

Yaratıcı dramanın faydaları nelerdir?

Yaratıcı drama eğitimin faydalarının şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Topluluk önünde konuşma becerilerinizi geliştirir.
  • Takım çalışması değerini öğretir. ...
  • Empati yapmayı öğretir. ...
  • Stres yönetiminde uzmanlığı öğretir. ...
  • Öz güven kazandırır. ...
  • Alçak gönüllük kazandırır.
  • Ret edilme ile başa çıkmayı öğretir.

Dramanın önemi nedir?

Drama insanı kuşatır ve geliştirir. Eğitim ve öğretimde öğretmenler pek çok konuda dramadan yaralanırlar. Rol oynama, yaratıcı dramanın önemli araçlarından biridir. Drama çalışmaları çocuğu bağımsız davranmaya, hoşgörülü olmaya, demokratik olmaya ve yaratıcı bir kişilik kazanmaya yöneltir.

Rol oynama yöntemi nedir?

Rol oynama tekniği, öğrencilerin kendi duygu düşüncelerini başka bir kimliğe bürünerek ifade etmelerini sağlayan bir öğretim tekniğidir. Eskiden beri öğretim amacıyla kullanılması önerilmektedir. Rol yapmada birey, gerçek rolünden duygularından sıyrılıp kendini başkasının yerine koyar.

Rol değiştirme nedir?

Rol değiştirme: Drama esnasında kişilerin farklı farklı rolleri deneyimleme yöntemidir. Örneğin, bir önceki aşamada heykeltraş olan çocukla, çamur rolündeki çocuk rollerini değiştirir ve etkinlik tekrarlanır.

Rol içinde yazma nedir?

Çocukların/katılımcıların, ele alınan içerik doğrultusunda ve canlandırılan roldeki kişinin ağzından rapor, mektup, kartpostal, çağrı yazısı, mahkeme karar yazısı, toplantı duyurusu vb. yazmalarıdır.

Rol koridoru ne demek?

“Bir karakterin yaşamındaki bir ikilem olduğunda ya da bir seçim yapması gerektiğinde kullanılabilen bir tekniktir. Önce öğrenciler, birer duvar gibi karşılıklı dizilerek bir koridor oluştururlar. ... Burada, her öğrencinin farklı öneriler sunma olasılığı vardır.

Doğaçlamanın özellikleri nelerdir?

Doğaçlamanın özellikleri nelerdir maddeler halinde kısaca Oyuncu konuya bağlı fakat metne bağlı kalmadan, içinden geldiği gibi konuşur ve davranır. Oyuncunun doğaçlama anında sunduğu hareketler ve sözler, spontan bir biçimde ortaya çıkar.

Donuk imge ne demek?

Drama sırasında önemli bir durumu gerçekleştirilirken öğrencilerin/ katılımcıların donuk bir fotoğraf oluşturmasıdır. En temel neden, katılımcıların kendi bedenlerini kullanarak üç boyutlu durağan görüntüler (fotoğraflar) ortaya çıkarmalarıdır. ...

Forum tiyatro ne demek?

Forum Tiyatro, Brezilyalı Tiyatro kuramcısı Augusto Boal'ın Ezilenler'in Tiyatrosu isimli makalesiyle dünyanın tanıdığı bir tiyatro biçimidir. ... Forum tiyatroda seyirci aynı zamanda oyuncudur.

Imge tiyatrosu nedir?

İmge Tiyatrosu, seyirci-oyuncuların bir konu üzerine kafalarındaki imgeleri sergiledikleri bir Ezilenlerin Tiyatrosu pratiğidir. ... Diğer seyirci-oyuncular, bu imgeyi onaylamazsa ikinci bir imge gösterebilir.

Fotoğraf anı tekniği nedir?

Liderin belirlediği bir an katılımcılar canlandırma yaparken donarak fotoğraf karesi şeklinde kalırlar. ... Bu an bir düğüm noktası olmalıdır. Drama uygulamaları esnasında önemli bir durum gerçekleştirirken öğrencilerin donuk bir fotoğraf oluşturmasıdır.

Rol kartı nedir?

Rol kartları, oynanacak olan rol kişilerini ve kişilerin içinde bulunduğu koşullar hakkındaki ayrıntılı bilginin iletilmesini sağlar. Bunlar eğitimcinin bir dizi değişik rolü birden tanıtmak için süre kazanmak istediği durumlarda yararlı olabilir. ... Çocuklardan da kanlardaki bu bilgileri özümsemeleri istenir.