Istanbul'da tarihi yerler nerelerdir?

İçindekiler:

  1. Istanbul'da tarihi yerler nerelerdir?
  2. Tarihi yerleri gezmek bize ne kazandırır?
  3. 5 sınıf tarihi eser nedir?
  4. Tarihi eser bulan kişi ne yapmalı?
  5. Devlet tarihi esere para verir mi?
  6. Tarihi eser bulunca devlet ne kadar veriyor?
  7. Definenin ne kadarını devlet alır?

Istanbul'da tarihi yerler nerelerdir?

Yusuf'un cübbesi gibi önemli emanetlerin bulunduğu Kutsal Emanetler Dairesi'yle büyük ilgi çekiyor.

  • Topkapı Sarayı
  • Ayasofya Müzesi.
  • Yerebatan Sarnıcı
  • Kız Kulesi.
  • Dolmabahçe Sarayı
  • Galata Kulesi.

Tarihi yerleri gezmek bize ne kazandırır?

Ülkemizde özellikle tarihi yerleri gezmek ve de Türk toplumuna ait geçmişimizi öğrenmek çok önemlidir. Tarihi müzeleri ve de tarihi yerleri gezmek genel kültürümüzü arttırır. Bizler yaşadığımız vatanın geçmişi hakkında bir çok bilgiye sahip oluruz. Bu da bizim genel kültürümüzü arttırır.

5 sınıf tarihi eser nedir?

Tarihi eserler, geçmiş uygarlıklardan bugüne kadar kalan din, bilim, düşünce, sanat, edebiyat ve mimari gibi alanlarda ortaya konan eserlerdir. ... Saraylar, evler, köprüler, tiyatrolar, kaleler, camiler, kiliseler, hamamlar, ve kervansaraylar tarihi eserlere örnek verilebilir.

Tarihi eser bulan kişi ne yapmalı?

Tarihi eserleri bulan, sahip oldukları veya kullandıkları arazide tarihi eser bulunduğunu bilen veya yeni haberdar olan vatandaşlarımızın, bunu en geç üç gün içinde, kendisine en yakın müze müdürlüğüne veya köyde muhtara, diğer yerlerde ise mülki idare amirlerine bildirmeleri gerekmektedir.

Devlet tarihi esere para verir mi?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, evinde, çevresinde veya tarlasında tarihi eser bulan ve yetkililere teslim edenlere, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında, eserin değeri kadar para ödüyor.

Tarihi eser bulunca devlet ne kadar veriyor?

Define Hazineye ait arazide bulunmuşsa yüzde ellisi define arayıcısına veriliyor. Kazı sahibine % 50 pay verilirken kalan pay her zaman devlete kalmaktadır. İlk % 50 bu şekilde paylaştırıldıktan sonra kalan yüzde 50 ise hazineye devredilir.

Definenin ne kadarını devlet alır?

Eğer definenin bulunduğu arazi özel veya tüzel kişiye aitse, devlet defineyi bulan kişiye %40 pay vermektedir. %10'luk kısım ise arsanın sahibine verilir.