Tuik ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Tuik ne işe yarar?
  2. 124 tuik neden arıyor?
  3. Tuik devlet kurumu mu?
  4. Tuik anketi nasıl yapılır?
  5. 5429 sayılı kanun nedir?
  6. Tüik sitesi nasıl kullanılır?
  7. 124 nerenin telefon kodu?
  8. TUIK hangi bakanlığa bağlandı?
  9. Devlet istatistik Enstitüsü nereye bağlı?
  10. Tüik Verileri nasıl bulunur?
  11. 124 telefon numarası nereye ait?
  12. Türkiye istatistik kanunu kaç sayılı kanun dur?
  13. Türkiye'de resmi istatistikler kim tarafından tutulur?
  14. Tüik verilerine nasıl ulaşılır?
  15. Tüik Verileri ne zaman yayınlanır?
  16. 124 Kim?
  17. 123 Hangi numara?
  18. Gelir idaresi Başkanlığı hangi bakanlığa bağlı?
  19. Defterdarlık nereye bağlı?
  20. TÜİK hangi Bakanliğa bağli?

Tuik ne işe yarar?

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) temel görevi, ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda, veri ve bilgilerin, derlenmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını ve dağıtımını yapmaktır. TÜİK bireylerden, hanelerden, işyerlerinden araştırmalar ve sayımlar yoluyla veri toplar.

124 tuik neden arıyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bünyesinde Alo 124 (TÜİK) çağrı merkezi, vatandaşlarımızla daha güvenilir, daha kolay ve daha kaliteli iletişim kurmak amacıyla kurulmuştur. ... TÜİK'e hızlı erişim sağlayacaktır. Anket çalışmaları ile ilgili bilgileri 124 hattı üzerinden hızlıca elde edebileceklerdir.

Tuik devlet kurumu mu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığıyla ilişkili bir araştırma kurumu.

Tuik anketi nasıl yapılır?

Anketi Web Üzerinden Cevaplayabilir miyim ? Hanehalkı araştırmaları dizüstü bilgisayar/tabletle adresinize gelecek personelimizle yüz yüze görüşme şeklinde veya telefonla (Alo 124 TÜİK Çağrı Merkezi veya diğer kurumsal hatlarımızdan) veri derleme yöntemiyle yapılmaktadır.

5429 sayılı kanun nedir?

5429 Sayılı Türkiye İstatistik Kanununda, Kurumumuzun kuruluş amacı; "Resmî istatistiklerin üretimine ve organizasyonuna ilişkin temel ilkeleri ve standartları belirlemek; ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda veri ve bilgilerin derlenmesini, değerlendirilmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını, ...

Tüik sitesi nasıl kullanılır?

Kurumumuz web sitesinde (https://www.tuik.gov.tr) yer alan "İstatistikler" bölümündeki başlıkların, "Alt Kategoriler" kısmından ilgilendiğiniz konuyu seçtikten sonra, "Ara" butonu aracılığıyla "Haber Bülteni", "İstatistiksel Tablolar", "Veritabanları", "Raporlar" ve "Metaveri" içeriklerine ulaşılabilirsiniz.

124 nerenin telefon kodu?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) tarafından, vatandaşların çeşitli konularda bilgi alabilmeleri amacıyla 124 kısa numarası Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) kullanımına verildi.

TUIK hangi bakanlığa bağlandı?

İlişkili Haberler Değişiklikle, TÜİK'in kuruluş, görev ve yetkilerine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi. Buna göre, merkezi Ankara'da yer alan TÜİK, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilişkili kurum haline getirildi. TÜİK, daha önce "Bakanlığa bağlı kurum" olarak faaliyette bulunuyordu.

Devlet istatistik Enstitüsü nereye bağlı?

Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararname ile TÜİK, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlandı.

Tüik Verileri nasıl bulunur?

İstatistiklerle ilgili ayrıntılı tablolara ve dağıtım veri tabanlarına buradan erişebilirsiniz. Bulamadığınız istatistikler için bilgi@tuik.gov.tr adresine e-posta göndererek en hızlı yoldan başvurunuzu yapabilir, ayrıca telefon, faks, posta yoluyla merkez veya bölge müdürlüklerine başvurabilirsiniz.

124 telefon numarası nereye ait?

TÜİK, vatandaşların bilgi almasını sağlamak ve çalışma alanlarıyla ilgili sorularına cevap verebilmek için BTK'den kısa numara talebinde bulundu. Bu talebin ilgili mevzuat kapsamında değerlendirilmesi sonucu BTK, 124 kısa numarasını "Alo TÜİK" hizmet adıyla TÜİK'e tahsis etti.

Türkiye istatistik kanunu kaç sayılı kanun dur?

İstatistik Konseyi, 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu ve 15.07.2018 tarih ve 30479 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 601'inci maddesine göre Türkiye İstatistik Kurumunun bir organı olarak oluşturulmuştur.

Türkiye'de resmi istatistikler kim tarafından tutulur?

TÜİK Başkanlığı, gerektiğinde verilen veri veya bilgilerin doğruluğunu araştırmaya, kontrol etmeye, ilgililerden ek bilgi ve belge istemeye, araştırma ve kontroller sonucu düzenlenecek belgelerle gerçek veri ve bilgiyi belirlemeye yetkilidir.

Tüik verilerine nasıl ulaşılır?

Kurumumuz web sitesinde (https://www.tuik.gov.tr) yer alan "İstatistikler" bölümündeki başlıkların, "Alt Kategoriler" kısmından ilgilendiğiniz konuyu seçtikten sonra, "Ara" butonu aracılığıyla "Haber Bülteni", "İstatistiksel Tablolar", "Veritabanları", "Raporlar" ve "Metaveri" içeriklerine ulaşılabilirsiniz.

Tüik Verileri ne zaman yayınlanır?

Veri yayınlama zamanı: Anket sonuçları ilgili dönemi takip eden 40. gün, her ayın 10'unda veya 15'unun hafta sonuna denk gelmesi durumunda takip eden ilk iş günü, saat 10.00'da haber bülteni kamuoyuna duyurulmakta ve aynı anda web sayfasında da Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanmaktadır.

124 Kim?

TÜİK, vatandaşların bilgi almasını sağlamak ve çalışma alanlarıyla ilgili sorularına cevap verebilmek için BTK'dan kısa numara talebinde bulundu. Bu talebin ilgili mevzuat kapsamında değerlendirilmesi sonucu BTK, 124 kısa numarasını 'ALO TÜİK' hizmet adıyla TÜİK'e tahsis etti.

123 Hangi numara?

Ambulans - 119; Arama Kurtarma - 115; Doğal afetler - 129; Elektrik ihbar - 123; cep telefonlarında - 112.

Gelir idaresi Başkanlığı hangi bakanlığa bağlı?

Gelir İdaresi Başkanlığı eski adıyla Gelirler Genel Müdürlüğü, vergiler ile diğer gelirleri tahsil etmekle sorumlu olan, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir devlet kurumudur.

Defterdarlık nereye bağlı?

Defterdar, Maliye Bakanlığına bağlı kurumlarda çalışan ve bulunduğu ilin mali işlerinden sorumlu devlet memurudur.

TÜİK hangi Bakanliğa bağli?

Değişiklikle, TÜİK'in kuruluş, görev ve yetkilerine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi. Buna göre, merkezi Ankara'da yer alan TÜİK, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilişkili kurum haline getirildi.