Inme Polikliniği hangi hastalıklara bakar?

İçindekiler:

  1. Inme Polikliniği hangi hastalıklara bakar?
  2. Nöroloji ayak ağrısına bakar mı?
  3. Nörolojik bozukluk nedir?
  4. Noroloji hangi Sikayetlere bakar?
  5. Psikolojik sorunlar için hangi bölüm bakar?
  6. Nörolojiye hangi durumlarda başvurulmalıdır?
  7. Motor nöron hastalığı ne demek?
  8. Üst ve alt motor nöron nedir?
  9. Sinir hasarı ne kadar sürede iyileşir?
  10. Sinir hasarı neden olur?
  11. Ruh ve sinir hastalıkları bölümü hangi hastalıklara bakar?

Inme Polikliniği hangi hastalıklara bakar?

Beyin - damar hastalıkları Felç, inme(damar tıkanıklıkları, kanamalar, baloncuk ve damar anomalilerinden kaynaklı) Unutkanlıklar, demans (Alzheimer ve diğer bunamalar, vitamin ve hormon eksikliklerine bağlı bunamalar, beyin suyu basıncı artışı bunamaları)

Nöroloji ayak ağrısına bakar mı?

Baş dönmesi, baş ağrısı, el, kol, ayak, bacaklarda uyuşma, güçsüzlük, istemsiz hareketler, görme bozukluğu, ellerde titreme, kasılma, uyku sorunları, unutkanlık gibi problemleri bulunan kişilerin başvurması gerektiği yer nöroloji bölümüdür.

Nörolojik bozukluk nedir?

Nörolojik bozukluk, sinir sisteminde meydana gelen herhangi bir bozukluktur. Beyin, omurilik ya da diğer sinirlerde görülen yapısal, biyokimyasal ya da elektriksel anormallikler belirtilere dahildir.

Noroloji hangi Sikayetlere bakar?

Beyin, omurilik ve sinir sistemi ile kas hastalıklarını inceleyen tıp bilimine nöroloji adı verilir. Nöroloji bölümü, beyni ve sinir sisteminin neden olduğu hastalıkları inceler.

Psikolojik sorunlar için hangi bölüm bakar?

Öncelikle akıl sağlığı olan hastalara bakan bölüm, psikiyatri bölümüdür. Gerekli muayene ve tedavi süreçlerini psikiyatri doktoru yani psikiyatristler yönetir.

Nörolojiye hangi durumlarda başvurulmalıdır?

Eğer hasta beyin ya da sinir sistemiyle bağlantılı sorunlar yaşıyorsa bir nöroloğa yönlendirilir. Örneğin nöbet, kafa karışıklığı, duyu değişiklikleri, baş ağrısı, kas ve koordinasyon sorunları ya da kafa travması gibi sorunlarda mutlaka bir nöroloğa başvurmak gerekir.

Motor nöron hastalığı ne demek?

Nörolojide motor nöron terimi merkezi sinir sisteminde (MSS) bulunan sinir hücrelerini (nöron) sınıflandırır ve kasları doğrudan veya dolaylı olarak kontrol eder. MSS'deki aksonlar bilgiyi diğer sinir hücrelerine iletir. Motor nöronlar, hareketi gerçekleştirmek için omurilikten kaslara sinyal iletirler.

Üst ve alt motor nöron nedir?

Beynin frontal lobun en önemli bölgelerinden biri primer motor korteks bölümüdür. Bu bölümdeki pramidal hücreler üst motor nöron olarak adlandırılır. ... Alt motor nöronlar, üst motor nöronlardaki sinir uyartılarını kaslara iletir. Glutamik asit, sinir uyartılarını üst motor nörondan alt motor nörona iletir.

Sinir hasarı ne kadar sürede iyileşir?

Hastanın yaşı, yaralanma tipi sigara kullanımı vb. faktörlere bağlı olmakla birlikte genellikle sinir tüpleri içinden fibriller günde ortalama 1 mm ilerler. Bu nedenle duysal iyileşmenin sağlanması yaralanmanın hedefe olan uzaklığına bağlı 1-2 ay ile 6-8 ay gibi süreler alabilir.

Sinir hasarı neden olur?

Yaralanma ve fiziksel travmalar: Yazı yazma gibi sürekli tekrarlanan hareketler ve kaza sonrası yaralanmalar, preferik sinir hasarına yol açabilir. Toksinlere maruz kalma: İlaç ve kimyasal maddelerin kötüye kullanımı, arsenik, kurşun ve cıva gibi kimyasallara maruz kalma; zehirli nöropati gelişimine neden olabilir.

Ruh ve sinir hastalıkları bölümü hangi hastalıklara bakar?

Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, muayene ve tetkikler sonucunda tespit edilebilir bir hasar olsun (bunama gibi) ya da olmasın depresyon gibi, düşüncede, duygularda ve davranışlarda çeşitli nedenlerle ortaya çıkan bozuklukların tanı ve tedavisiyle ilgilenen tıp dalıdır.