Ne okursak duamız kabul olur?

İçindekiler:

  1. Ne okursak duamız kabul olur?
  2. Allah ısrarla yapılan duayı kabul eder mi?
  3. Dilekler için hangi esma?
  4. Allah kulun duasını kabul eder mi?
  5. Duada ısrarcı olmak doğru mu?

Ne okursak duamız kabul olur?

(Gâfir [Mü'min] sûresi, 60) ayetinde zikredildiği gibi Allah (c.c) biz kullarının O'na dua ettiği takdirde kendisinin bizleri geri çevirmeyeceğini; 'Allahu teâlâ, duanızı kabul eder. Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz!

Allah ısrarla yapılan duayı kabul eder mi?

Kaldı ki “Allah Teâlâ duaları kabul eder, fakat siz Âdemoğlu acele edip, 'Allah (CC) duamı kabul etmedi' dersiniz de duayı bırakırsınız” buyuruyor Efendimiz (SAS). Yani duada tâbiri câizse biraz ısrarcı olmak gerekiyor.

Dilekler için hangi esma?

*Bismillâhirrahmânirrahîm* Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm* Allahümme innî es'elüke yâ kadîmü* yâ dâimü* yâ ferdü* yâ vitru* yâ ehadü* yâ samedü* yâ hayyü* yâ kayyûmü* yâ zel celâli vel ikram* fein tevellev fekul hasbiyallahü lâ ilahe illâ hu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm.

Allah kulun duasını kabul eder mi?

Kaldı ki “Allah Teâlâ duaları kabul eder, fakat siz Âdemoğlu acele edip, 'Allah (CC) duamı kabul etmedi' dersiniz de duayı bırakırsınız” buyuruyor Efendimiz (SAS). ... Duayla ilgili bilmemiz gereken şeylerden bir tanesi de, dua ederken kabul olacağını umarak değil, buna kesin bir şekilde inanarak dua etmektir.

Duada ısrarcı olmak doğru mu?

Yani duada tâbiri câizse biraz ısrarcı olmak gerekiyor. Çünkü bazen Allah Teâlâ, kulunun isteyişinden o kadar hoşlanırmış ki, sırf o isteyiş hali sürsün diye biraz geciktirebilirmiş duasının kabulünü.