Ev su aboneliği iptali nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Ev su aboneliği iptali nasıl yapılır?
  2. Abonelik kapatmak için ne gerekli?
  3. E-Devlet'ten su aboneliği nasıl yapılır?
  4. Vefat eden kişinin su aboneliği nasıl iptal edilir?
  5. Abonelik iptal edince para geri gelir mi?
  6. Elektrik aboneliği nereden iptal edilir?
  7. Online su aboneliği nasıl yapılır?
  8. Yeni su aboneliği nasıl alınır?
  9. Aski su abonelik ücreti ne kadar?
  10. Vefat eden kişinin üzerinden elektrik aboneliği nasıl devredilir?
  11. Elektrik iadesi ne kadar?
  12. Elektrik güvence bedeli iadesi nasıl alınır?
  13. Elektrik aboneliği iptali kaç günde kapanır?
  14. Elektrik abonelik iptali para iadesi nereden alınır?

Ev su aboneliği iptali nasıl yapılır?

Su aboneliği bulunan bir konut yada işyerindeki aboneliğin taşınma vb. sebeplerle kapatılması işlemidir. Bu işlemin ardından abonelik sahibine güncel fiyat üzerinden teminat bedeli iade edilir. Abonelik iptal işlemi İSKİ web sitesinden, ALO 185 Çağrı Merkezinden ve E-Devlet'ten yapılabilmektedir.

Abonelik kapatmak için ne gerekli?

Abonelik iptali için gerekli belgeler nelerdir ?
  1. Nüfus cüzdanı
  2. Abone ya da tesisat numarası
  3. Banka hesabınızın IBAN numarası
  4. Sayaçtan okunan son endeks (zorunlu değil)

E-Devlet'ten su aboneliği nasıl yapılır?

e-DEVLET SU ABONELİĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? - e-devlet adresi üzerinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmenizin ardından bulunduğunuz ilin su abonelik şirketinin adını yazın. - Yeni Abonelik Başvurusu sekmenizi tıklayın ve su aboneliği yapacağınız yerin adres bilgilerini doldurun.

Vefat eden kişinin su aboneliği nasıl iptal edilir?

Eğer abonelik başkası adına ise başvuru yapacak kişinin söz konusu işleme yetkili olduğunu gösteren noter onaylı vekaletname ile başvuru yapması gerekmektedir. Vefat etmiş bir kişi adına olan abonelik ise veraset ilamında belirtilen mirasçılar tarafından iptal edilebilir.

Abonelik iptal edince para geri gelir mi?

Abonelik iptal edilirken borcunuz varsa bu miktar güvence bedelinden kesilerek size iade yapılacaktır. Genelde son faturanızdan sonra elektrik kapatılana kadarki kullanımlar borç olarak güvence bedelinden düşülür. Yönetmeliğe göre, sözleşme iptalinden en geç 5 iş günü sonra para iadesi yapılmalıdır.

Elektrik aboneliği nereden iptal edilir?

Aboneliğinizi iptal etmek için görevli tedarik şirketlerinin müşteri hizmet merkezlerine bizzat başvuru yaparak veya eğer görevli tedarik şirketinin online abonelik iptal hizmeti bulunuyorsa online olarak iptal başvurusunda bulunabilirsiniz.

Online su aboneliği nasıl yapılır?

Su aboneliği başvurusunda bulunmak isteyenler, TC kimlik no ve e-Devlet şifresi ile beraber, e-Devlet'in resmi internet sitesine girerek başvuruda bulunabilirler. Online siteye girilmesinin ardından, sırayla başvuru formu, başvuru onayı ve başvuru sonucu ile işlemlerini tamamlayabilirler.

Yeni su aboneliği nasıl alınır?

YENİ SU ABONELİĞİ
  1. Dilekçe (Başvuru Sırasında İZSU tarafından hazırlanmaktadır)
  2. TC Kimlik Numarası Olan Belge (Pasaport, Nüfus Cüzdanı veya Sürücü Belgesi) ...
  3. Oturma Raporu ( Yapı Kullanma İzin Belgesi ) Fotokopisi (Aslı Görülecektir)
  4. Su bağlanılacak bina inşaat ise İnşaat Ruhsatı Fotokopisi (Aslı Görülecektir)
Daha fazla öğe...

Aski su abonelik ücreti ne kadar?

İlk olarak su aboneliği açılması için kanal bağlantı ücreti ve atık su bedeli altında bir miktar ücret alınır. Bu ücret yeni zamanlar ile birlikte tam olarak 166, 74 lira olarak belirlenmiştir. Bu ücret daha çok binalar için geçerli olmaktadır.

Vefat eden kişinin üzerinden elektrik aboneliği nasıl devredilir?

Vefat eden kişinin elektrik aboneliğini veraset ilanında bulunan mirasçılar kapatabilir. İptali ile birlikte güvence bedelinin iadesi tüm mirasçılar veya temsil eden bir kişi tarafından yapılabilir.

Elektrik iadesi ne kadar?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güvence bedelini yıllık olarak güncellemektedir. Bu bedel tüm görevli elektrik şirketleri tarafından uygulanmaktadır. EPDK'nın 2021 yılı için belirlemiş olduğu 1 kW başına elektrik güvence bedeli mesken için 37,6 TL, ticarethane için ise 106,9 TL'dir.

Elektrik güvence bedeli iadesi nasıl alınır?

Güvence bedeli iade taleplerinizi size en yakın hizmet noktalarımıza gelerek veya 4 nolu Çağrı Merkezimizi arayarak yapabilirsiniz. İade tutarı başvurunuz sırasında belirttiğiniz kendi adınıza ait vadesiz IBAN'ınıza sözleşmenizin sona erme tarihinden itibaren 5 iş günü içinde aktarılacaktır.

Elektrik aboneliği iptali kaç günde kapanır?

2 gün içinde enerji kesilir ve son tüketimler fatura edilip güvence bedelinden mahsup edilerek sözleşme sonlandırılır. Sözleşme sona erdikten sonra 5 iş günü içinde güvence bedeli iadesi gerçekleştirilir.

Elektrik abonelik iptali para iadesi nereden alınır?

Yönetmeliğe göre, sözleşme iptalinden en geç 5 iş günü sonra para iadesi yapılmalıdır. Yani kapatma tarihinden sonra hafta sonları ile birlikte en geç 7 gün içinde güvence bedeli tarafınıza iade edilmelidir. Güvence bedelini hizmet aldığınız şirketin veznelerinden aide alabilirsiniz.