Tam kapanma istisnaları neler?

İçindekiler:

  1. Tam kapanma istisnaları neler?
  2. Hangi sektörlere sokağa çıkma yasağı yok?
  3. Sağlık çalışanlarına sokağa çıkma yasağı var mı?
  4. Sokağa çıkma yasağı 20 yaşı kapsıyor mu?
  5. Tam kapanma hangi sektörler?
  6. Tam kapanma genelgesi nedir?
  7. Sokağa çıkma yasağı muaf belgesi nereden alınır?
  8. Sokağa çıkma yasağı kimler muaf?
  9. Sağlık personeli seyahat izin belgesi almak zorunda mı?
  10. Sağlık çalışanlarına şehirler arası yasak var mı?
  11. Yasak hangi yaşı kapsıyor?
  12. Yasak kaç doğumlular için geçerli?
  13. Tam kapanmada nereler kapanır?
  14. Tam kapanma kargo çalışacak mı?
  15. Tam kapanma genelgesi ne zaman?
  16. 29 Nisan tam kapanma kimleri kapsıyor?
  17. Yasaklarda izin nereden alınıyor?
  18. Sokağa çıkma yasağından kimler muaf 2021?
  19. Hafta sonu yasak kimler muaf?

Tam kapanma istisnaları neler?

Tam kapanma döneminde getirilen yeni kısıtlamalar şöyle: İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen üretim, imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecek. Yeme içme sektöründe sadece paket servisle hizmet verilebilecek.

Hangi sektörlere sokağa çıkma yasağı yok?

Kargo, su, gazete ve mutfak tüpü dağıtım şirketleri ve çalışanları, Mahalli idarelerin toplu taşıma, temizlik, katı atık, su ve kanalizasyon, karla mücadele, ilaçlama, itfaiye ve mezarlık hizmetlerini yürütmek üzere çalışacak personeli, Şehir içi toplu ulaşım araçlarının (metrobüs, metro, otobüs, dolmuş, taksi vb.)

Sağlık çalışanlarına sokağa çıkma yasağı var mı?

Sağlık çalışanlarımız sokağa çıkma kısıtlamalarından muaftırlar. Sadece kimlik kartlarını ibraz etmelerinin yeterli olduğu konusunda kolluk birimlerine talimat verileli 3 gün oldu. Bu süreçte fedakarca çalışan sağlıkçılarımızın haklarını ödeyemeyiz."

Sokağa çıkma yasağı 20 yaşı kapsıyor mu?

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı son genelgede 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar için düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılmıştı.

Tam kapanma hangi sektörler?

Tam kapanmanın ekonomik maliyetini kabaca hesaplayabiliriz; Tam kapanma durumunda tarım ve hayvancılık, gıda, ilaç ve elektrik-su gibi üretici sektörler ile kargo, haberleşme, sağlık, eğitim, savunma ve lojistik-ticaret (kısmen) gibi hizmet sektörleri faaliyetlerine devam edecekler, bunların dışındaki tüm sektörler ...

Tam kapanma genelgesi nedir?

Türkiye'de corona virüsle mücadele kapsamında ilk kez uygulanacak tam kapanma, perşembe günü başlayacak. Aralıksız olarak 3 hafta sürecek kısıtlama döneminde, zincir marketler haftanın 6 günü faaliyet gösterebilecek. ... Cumhurbaşkanı Erdoğan, perşembe gününden 17 Mayıs'a kadar tam kapanma süreceğine girileceğini açıkladı.

Sokağa çıkma yasağı muaf belgesi nereden alınır?

Sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgeleri, kısıtlamada muaf olanlar için e başvuru ekranından alınacak. Çalışan vatandaşların çalışma izni alması için e-Devlet üzerinden SGK ekranından müracaat yapması gerekecek.

Sokağa çıkma yasağı kimler muaf?

Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı günlerde kişilerin dışarı çıkmaları halinde muaf belgesini yanında bulundurması gerekiyor. Muaf yerler ve kişiler arasında eczaneler, marketler, fırınlar, kargo, su, gazete, bankalar bulunuyor.

Sağlık personeli seyahat izin belgesi almak zorunda mı?

Genelgeye göre; kısıtlamada kimlik kartı ve görev belgesi olan, şartları tutan kamu görevlileri, sporcu, yönetici ve diğer görevliler ayrıca seyahat belgesi istenmeyecek. ... her türlü vasıtayla yapacakları şehirlerarası seyahatlerde kimlik kartı ve görev belgesinin ibrazı yeterli olacak.

Sağlık çalışanlarına şehirler arası yasak var mı?

Sağlık çalışanları, kargo çalışanları, teknik servis elemanları, güvenlik çalışanları, izne bağlı üretim yapan yerler, veteriner hekimler, belediye çalışanları vs. gibi kanunla belirtilen kurallara uyan çalışanlar hafta sonları uygulanacak sokağa çıkma yasaklarından muaf olacak.

Yasak hangi yaşı kapsıyor?

18 yaş altı vatandaşlara yönelik yasaklar kabine toplantısı ardından belirlendi. 18 yaş altı vatandaşlar günde 4 saat boyunca sokağa çıkabilecek. Hafta içi/hafta sonu ayrımı olmaksızın 18 yaş ve altı vatandaşların toplu ulaşım araçlarını kullanmalarına müsaade edilmeyecek.

Yasak kaç doğumlular için geçerli?

Bu gece 24'ten itibaren 1955 ve öncesi doğumlularla kronik rahatsızlığı olanlara sokağa çıkma yasağı getirildi. YETMEZ. Tüm çalışanlara ÜCRETLİ İZİN ve herkes için sokağa çıkma yasağı HEMEN şimdi!

Tam kapanmada nereler kapanır?

17 günlük kısıtlamada berberler, kuaförler, güzellik salonları, spor salonları, havuzlar, hamamlar ve halı sahalar kapalı olacak. Bununla birlikte, üretim, imalat, lojistik ve sağlık sektörü dışındaki çalışma yerleri kapanacak.

Tam kapanma kargo çalışacak mı?

Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi'nde Ürün ve/veya malzemelerin nakliyesinde ya da lojistiğinde (kargo dahil), yurt içi ve yurt dışı taşımacılık, depolama ve ilgili faaliyetler kapsamında görevli olanlar yasaktan muaf tutulacak.

Tam kapanma genelgesi ne zaman?

Bu kapsamda salgının seyrinde yaşanan artışa bağlı olarak tarihinden itibaren kısmi kapanma, tarihinden itibaren tam kapanma tedbirleri hayata geçirilmiştir.

29 Nisan tam kapanma kimleri kapsıyor?

Şehirler Arası Seyahat Kısıtlaması Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00'dan Pazartesi günü saat 05.00'e kadar vatandaşlarımızın şehirler arası seyahatlerine zorunlu haller dışında izin verilmeyecektir.

Yasaklarda izin nereden alınıyor?

Sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgeleri, kısıtlamada muaf olanlar için e başvuru ekranından alınacak. Çalışan vatandaşların çalışma izni alması için e-Devlet üzerinden SGK ekranından müracaat yapması gerekecek.

Sokağa çıkma yasağından kimler muaf 2021?

Tam kapanma kapsamında sokağa çıkma yasağı 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00'e kadar devam edecek. Muaf listesinde yer alanlar, gerekli belgeleri bulundurarak işyerlerine gidebilecekler. Muaf olanlar arasında eczaneler, benzin istasyonları, fırınlar, kargo, su, gazete, oteller gibi kişi ve işyerleri bulunuyor.

Hafta sonu yasak kimler muaf?

Hastaneden taburcu olanlar ya da randevusu bulunanlar, birinci derecede yakınının cenazesine katılacaklar, şehre son 5 gün içinde gelmiş ya da kalacak yeri olmayanlar, ÖSYM ya da diğer merkezi sınavlara katılacaklar, terhis olan askerler ve cezaevinden çıkanlar ile özel ya da kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı ...