Simülatör ne demek kısa?

İçindekiler:

  1. Simülatör ne demek kısa?
  2. Simülatif ne demek TDK?
  3. Simülasyon türkçesi ne demek?
  4. Simülasyon denemesi ne demek?
  5. Simülasyon hangi dil?
  6. Simülasyon eğitimi ne demek?
  7. Simülasyon cihazı nedir ne işe yarar?
  8. Simülasyon yapmak ne demek?
  9. Fiziksel simülasyon nedir?
  10. Radyoterapi simülasyon ne demek?
  11. Fiziksel Simülasyon nedir?

Simülatör ne demek kısa?

Simülatör, çeşitli cihazlar yardımıyla gerçek hayattaki bir olayın canlandırılmasını sunmak için programlanan bilgisayar yazılımlarıdır. Bir uçuş simülatörü uçağın nasıl kullanılacağını ve uçağın vereceği tepkileri bire bir taklit ederek herhangi bir risk altında olmaksızın kullanıcıya aynı hissi yaşatabilir.

Simülatif ne demek TDK?

Simülasyon, bir olayın ya da durumun gerçeğe eş değer bir şekilde canlandırılması ya da sembolize edilme halidir. Teknik ve teknik olmayan anlamlara sahip bir kelimedir. Teknik olmayan anlamı, bir durumun sahte olanı ya da benzer hali anlamına gelir.

Simülasyon türkçesi ne demek?

Gerçek hayatta var olan bir sürecin ya da sistemin genellikle bilgisayar ortamında taklit edilmesidir. Simülasyon kelimesi Latince kökenlidir ve “taklit, benzer” anlamına gelmektedir. ...

Simülasyon denemesi ne demek?

Simülasyon diğer adıyla benzetim; Teorik yada fiziksel gerçek bir sistemin, bilgisayar ortamında modellendikten sonra bu model ile sistemin işletilmesi amacına yönelik olarak , sistemin davranışını anlayabilmek veya değişik stratejileri değerlendirebilmek için deneyler yürütülmesi, bu sistemlerin özelliklerini ve ...

Simülasyon hangi dil?

Fransızca ve İngilizce simulation ""gibi yapma", benzeştirme, taklit etme" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince aynı anlama gelen simulatio sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince simulare "aynı biçimde olmak, taklit etmek, yalandan yapmak" fiilinden +tion sonekiyle türetilmiştir.

Simülasyon eğitimi ne demek?

Simülasyonda eğitimcinin rol ve sorumluklarını kavrar. Simülasyon laboratuvar ortamının teknik alt yapı ve donanım özelliklerini tanımlar. Simülasyona dayalı öğrenme deneyimini, uygun simülasyon yöntemini kullanacak şekilde tasarlar. Simülasyon ortamını eldeki kaynaklar ile gerçeğe yakın hazırlar.

Simülasyon cihazı nedir ne işe yarar?

Eğitim amaçlı kullanılan simülatör, uçak veya diğer karmaşık sistemlerin kontrollerinin ve kullanımının gerçekçi bir şekilde taklit edilmesini sağlamak için tasarlanmış yazılımlardır. Uçuş simülatörü, pilot için uçan makinenin ortamını simüle edebilen sanal gerçeklik sistemidir.

Simülasyon yapmak ne demek?

Simülasyon veya benzetim, teknik olmayan anlamda bir şeyin benzeri veya sahtesi anlamında kullanılır. Teknik anlamda gerçek bir dünya süreci veya sisteminin işletilmesinin zaman üzerinden taklit edilmesidir. Sistem nesneleri arasında tanımlanmış ilişkileri içeren sistem veya süreçlerin bir modelidir.

Fiziksel simülasyon nedir?

Fiziksel simülasyon; Bilgisayar tabanlı fiziksel bir simülasyonda, bir öğrencinin elverişli bir ortamda öğrenmesi için fiziksel bir cisim veya fenomen ekranda temsil edilir. ... Yöntem simülasyonlar genelde kendi kendine açıkça karar veremediği bir olay hakkında metod veya genel düşünceyi vermek için kullanılır.

Radyoterapi simülasyon ne demek?

İlk uygulama simülasyon denilen ve radyoterapi verilecek bölgeyi belirlemek için yapılan işlemdir. Bu işlem için simülatör denilen röntgen cihazı olarak da kullanılan bir makine, ya da 3 boyutlu planlama yapılacak ise bilgisayarlı tomografi (BT) simülatör denilen cihazlar kullanılır.

Fiziksel Simülasyon nedir?

Fiziksel simülasyon; Bilgisayar tabanlı fiziksel bir simülasyonda, bir öğrencinin elverişli bir ortamda öğrenmesi için fiziksel bir cisim veya fenomen ekranda temsil edilir. ... Yöntem simülasyonlar genelde kendi kendine açıkça karar veremediği bir olay hakkında metod veya genel düşünceyi vermek için kullanılır.