YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

İçindekiler:

  1. YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
  2. Üniversite ek tercihler ne zaman açıklanacak?
  3. YKS ek tercihler ne zaman başlıyor?
  4. Üniversite tercihleri nasıl yapılır 2021?

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden tarihinde saat 10.30'dan itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Üniversite ek tercihler ne zaman açıklanacak?

2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçları bugün (1 Ekim Cuma) açıklandı. Sonuçlar, "http://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya ÖSYM AİS mobil uygulamasından öğrenilebilecek.

YKS ek tercihler ne zaman başlıyor?

2020 yılında YKS ek tercihleri 17- tarihleri arasında gerçekleşmişti. Bu yıl 2021-YKS Ek yerleştirme başvuruları 20-23 Eylül arasında alınacak. Ek yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek.

Üniversite tercihleri nasıl yapılır 2021?

ÖSYM üzerinden gerçekleştirilecek olan 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek tercihleri 20 Eylül'de başlayacak. 2021-2022 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri için adaylar 20-23 Eylül tarihlerinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri ...