Tahsis ne demek örnek?

İçindekiler:

  1. Tahsis ne demek örnek?
  2. Tahsis kılmak ne demek?
  3. Ev tahsis etmek ne demek?
  4. Ammı tahsis ne demek?
  5. Tahsis şerhi ne demek?
  6. Tahsis kelimesi ne demek?
  7. Tahsis numarası ne demektir?
  8. Tahsis Sistemi Nedir?
  9. Tahsis etmek nasıl yazılır?
  10. Tahsil ne demek kısaca anlamı?
  11. Tahsil etmek ne demek hukuk?
  12. Dinde tahsis ne demek?
  13. Âmmın ne demek?
  14. Tahsis belgesi tapu yerine geçer mi?
  15. Tapuda diğer tahsisler ne demek?
  16. Tahsis etmek ne demek hukuk?
  17. Emekli tahsis numarası ne zaman verilir?
  18. SGK Tahsis kodu ne demek?

Tahsis ne demek örnek?

Tahsis ne demek örnek? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Bir şeyi bir kimseye veya bir yere ayırmak, özgülemek. "Banka bu arabayı bana tahsis etti."

Tahsis kılmak ne demek?

1. (Bir şeyi bir kimse veya yer için) Ayırma. 2. (Maaş için) Bağlama, bağlanma. ѻ Tahsis etmek: 1. (Bir şeyi bir kimse veya yer için) Ayırmak, (o şeyi o kimse veya yere) mahsus kılmak: Nutku tahsîs edip insâna / Kıldı fâik onu her hayvâna (Sünbülzâde Vehbî).

Ev tahsis etmek ne demek?

İmar ve gecekondu yönetmelikleri içerisinde belirlenen kurallar nezdinde belediye, hazine, il özel idaresi, vakıflar ve diğer kamu kurumlarının sahip olduğu taşınmazların ilgili şahıslara ayrılmasına ya da verilmesine de tapu tahsisi denir. 2981 sayılı kanun gereğince tapu tahsisi, kişilere mülkiyet hakkı verebilir.

Ammı tahsis ne demek?

Âm lafzın kullanılış itibariyle içine aldığı fertlerden bir kısmının dışarıda tutulmasına, yani şümulünün daraltılmasına tahsis denir. Kur'an ve Sünnet'teki bazı hükümlerin, bilhassa Allah'ın zât ve sıfatları ve iman esasları ile ilgili lafızların umum ifade ettiği açıktır.

Tahsis şerhi ne demek?

Tahsis İşlemi; Hazinenin Özel Mülkiyetindeki ve Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki taşınmazların, kamu idareler için gerekli olanlarının, mülkiyeti Hazine'de kalmak kaydıyla yasal düzenlemeler doğrultusunda ihtiyaç sahibi kamu idaresinin kullanımına verilmesidir.

Tahsis kelimesi ne demek?

Tahsis kelimesi bir şeyi özel olarak birine veya bir yere ayırmak anlamına gelmektedir. Arapçadan dilimize geçmiş olan bu kelimenin dilimizde yaygın olarak kullanıldığı görülmektedir.

Tahsis numarası ne demektir?

Sosyal Sigortalar Kurumu kapsamında olan kişiler için tahsis numarası ilk olarak emekli olunduğu zamanda verilir. Bağkur'lu olan kişiler için ise tahsis numaraları Bağkur sicil numaralarıdır. Emekli sandığındaysa bireye ait olan tahsis numarası emekli sandığındaki sicil numarasıdır.

Tahsis Sistemi Nedir?

İmar ve gecekondu yönetmeliği içerisinde belirlenen kurallar ile belediye, hazine, il özel idaresi, vakıflar ve diğer kamu kurumlarının sahip olduğu taşınmazların ilgili şahıslara hak olarak verilmesine ve ayrılmasına tahsis diğer bir adıyla tapu tahsisi denir. 2981 Sayılı Kanun çerçevesinde tapu tahsisi, kişilere ...

Tahsis etmek nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "tahsis etmek"tir.

Tahsil ne demek kısaca anlamı?

Tahsil ne demektir anlamı? tahsil için 2 adet anlam bulundu. (para için) Alma, toplama. Öğrenim.

Tahsil etmek ne demek hukuk?

Yöneltme,aşama, makam, mevki verme, terfi ettirme. Bir alacağın tahsil edilmesinin olanaksız olması nedeniyle,bu alacağın,idârî bir kararla düşürülüp,idârenin alacak defterinden çıkarılmasıdır.

Dinde tahsis ne demek?

tanımlanan “daraltıcı yorum” niteliğindeki tahsis, fıkıh usulünün hemen bütün konularıyla alakalı olmakla beraber, esasen lâfzî ve gayri lâfzî delillere başvurarak âmm lafzın kapsamını belirleme çabasıdır. Tahsis işlemi, tahsis yapmayı gerekli kılan bir delilin olmasını gerektirmektedir.

Âmmın ne demek?

Âmin kelimesi Türkçe'de "dua sözü" anlamına gelir. Arapça āmīn آمين z "dua sözü" sözcüğünden alıntıdır.

Tahsis belgesi tapu yerine geçer mi?

İmar ve gecekondu mevzuatı dahilinde tapu tahsis belgeleri belediyeler ve il özel idareleri tarafından verilir.Yapıların tahsisi belirli şartlara tabiidir. Tahsis belgesi tapu senedi yerine geçmez ve mülkiyet hakkı olarak değerlendirilmez.

Tapuda diğer tahsisler ne demek?

İmar ve gecekondu yönetmeliği içerisinde belirlenen kurallar ile belediye, hazine, il özel idaresi, vakıflar ve diğer kamu kurumlarının sahip olduğu taşınmazların ilgili şahıslara hak olarak verilmesine ve ayrılmasına tahsis diğer bir adıyla tapu tahsisi denir. 2981 Sayılı Kanun çerçevesinde tapu tahsisi, kişilere ...

Tahsis etmek ne demek hukuk?

Bir şey veya bir yeri birine,bir şeye ayırmak,vermek, hasretmek, tahsis etmek.

Emekli tahsis numarası ne zaman verilir?

Emeklilik tahsis numarasının verilmesi, kişilerin emeklilik durumlarının onaylanmasından hemen sonra gerçekleşir. Emeklilik tahsis numarası kişilere yalnızca bir kere verilir ve verildikten sonra değiştirilemez.

SGK Tahsis kodu ne demek?

Tahsis numarası emekli olan kimselere Sosyal Güvenlik Kurumunun verdiği emeklilik sicili numaralarıdır. Özellikle emekli olan kişilerin maaşlarının ödendiği günlerde kişilere verilmiş olan tahsis numarasının son rakamları önem taşımaktadır.