Müze Kart ne kadar?

İçindekiler:

  1. Müze Kart ne kadar?
  2. Dolmabahce Sarayi ucretli mi?
  3. Göbeklitepe kimlere ücretsiz?
  4. Müzekart öğrenci ne kadar?
  5. Muze kartla aynı müzeye kaç kere girilir?
  6. Dolmabahce sarayinda Muzekart gecerli mi?
  7. Dolmabahce sarayinda ne var?
  8. 3 müze ve ören yerlerine kimlik göstererek kimler ücretsiz girebilir?
  9. Öğrenci Müzekart kaç TL?
  10. Hangi kartlarla müzeler ücretsiz?
  11. Müzekartla istanbulda nereleri gezebilirim?
  12. Müzekart nerelerde gecerli?
  13. Öğrenci müze kart nasıl alınır?
  14. Müze kartı nasıl alınır?
  15. Müzekart her yerde geçerli mi?
  16. Müzekart öğretmenlere ücretsiz mi?

Müze Kart ne kadar?

MüzeKart ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Milli Saraylar'a bağlı 300'den fazla müze ve örenyerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilir, tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Satın aldığınız ilk günden itibaren bir yıl boyunca geçerli olan Müze Kart'ın fiyatı Türk vatandaşları için 60 TL'dir.

Dolmabahce Sarayi ucretli mi?

Bilet Fiyatları Dolmabahçe Sarayı giriş ücreti; Selamlık Tam bilet 50 TL. Harem Tam bilet 40 TL. Selamlık + Harem 80 TL.

Göbeklitepe kimlere ücretsiz?

Göbeklitepe giriş ücreti öğretmen ve öğrencilere ücretsiz. Göbeklitepe Örenyeri'ne girişlerde Müzekart geçerli.

Müzekart öğrenci ne kadar?

Müzekart Öğrenci 18 yaşından büyük öğrenci ve öğretmenler müze kartından indirimli olarak yararlanabiliyor. Müzekart öğrenci 2021 fiyatı 30 TL'dir. Müze kart fiyatı her yıl güncellenmekte.

Muze kartla aynı müzeye kaç kere girilir?

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bir Müzekart ile aynı müzeye ikinci kez girilebileceğini söyledi. Çelik, "Müzekartların bir müzeye bir kere girilmesinin yetersiz olduğunu söylüyorlar. Artık o Müzekart'la her bir müzeye iki kez giriş hakkı veriyoruz." dedi.

Dolmabahce sarayinda Muzekart gecerli mi?

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı'na bağlı tüm saray, köşk ve kasırlarda, aşağıdaki istisnalar hariç olmak üzere, Müze Kart geçerlidir. Topkapı Sarayı salı, Dolmabahçe, Beylerbeyi Sarayı, kasırlar, köşkler ve Resim Müzesi ile Beykoz Cam ve Billur Müzesi pazartesi günü ziyarete kapalıdır.

Dolmabahce sarayinda ne var?

Dolmabahçe Sarayı'nın ana yapıları; Harem, Mabeyn, Saat Kulesi ve Dolmabahçe Camisi'dir. Sarayda 285 oda ve 46 adet salon, 6 hamam ve 68 tuvalet vardır. Saray 110 bin metrekare alana kurulmuştur ve 1910'larda elektrik ve kalorifer sistemine geçmiştir.

3 müze ve ören yerlerine kimlik göstererek kimler ücretsiz girebilir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli ve emeklileri ile refakatindeki anne, baba, eş ve çocukları, 8 yaş ve altındaki yabancı uyruklu çocuklar, ... Ülkemizde görev yapan Büyükelçi, Başkonsolos ile refakatindeki eş ve çocukları,bakanlığa bağlı müze ve örenyerlerine ücretsiz giriş yapabilirler.

Öğrenci Müzekart kaç TL?

18 yaşından büyük öğrenci ve öğretmenler müze kartından indirimli olarak yararlanabiliyor. Müzekart öğrenci 2021 fiyatı 30 TL'dir.

Hangi kartlarla müzeler ücretsiz?

Kredi kartı sektöründe bir ilk olarak İş Bankası tarafından sunulan bu yeni hizmet ile tüm Maximum özellikli İş Bankası kredi kartı sahipleri Müzekart'la giriş yapılan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 300'ü aşkın müze ve ören yerini her yıl 1 ay boyunca ücretsiz ziyaret edebilecek.

Müzekartla istanbulda nereleri gezebilirim?

İstanbul'da Müzekart Geçen Müzeler 2021
  • Topkapı Sarayı
  • Beylerbeyi Sarayı
  • Türk ve İslam Eserleri Müzesi.
  • Yıldız Sarayı
  • Büyük Saray Mozaikleri Müzesi.
  • Fethiye Müzesi.
  • Galata Kulesi.
  • Galata Mevlevihanesi.
Daha fazla öğe...

Müzekart nerelerde gecerli?

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müzelerin neredeyse tamamında Müzekart geçerli. Ancak müzelerin belli bölümleri için ödenen ekstra ücretler kartın kapsamı dışında kalabiliyor ya da indirimli de olsa bir ücret ödemek gerekebiliyor.

Öğrenci müze kart nasıl alınır?

Müzekartı internetten muze.gov.tr/MuseumPass adresinden alabiliyorsunuz. Daha sonra kartınız onay aldıktan sonra kartınız 5 gün içinde kurye ile belirtilen adrese gönderiliyor. İnternetten ayrıca gideceğiniz yerde müzekart geçerli olan yerler için e-bilet alabiliyorsunuz.

Müze kartı nasıl alınır?

Müzekart sahibi olmak isteyenler, kart basım istasyonlarından, "Fotoğraflı TC Kimlik kartı, Pasaport ya da Sürücü Belgesi" ibraz etmek suretiyle 40 saniye içinde Müzekartlarını alabilirler. Ayrıca "www.muzekart.com" adresine istenen bilgileri girerek kredi kartıyla Müzekart alabilirler.

Müzekart her yerde geçerli mi?

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müzelerin neredeyse tamamında Müzekart geçerli. Ancak müzelerin belli bölümleri için ödenen ekstra ücretler kartın kapsamı dışında kalabiliyor ya da indirimli de olsa bir ücret ödemek gerekebiliyor.

Müzekart öğretmenlere ücretsiz mi?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Twitter hesabından yapılan açıklamada, tüm müzelerin, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler ile 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz, diğer vatandaşlar için ise yıllık ziyaret bedelinin Müzekart ile 60 lira olduğu ifade edildi.