Payidar ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Payidar ne demek TDK?
  2. Ilelebet payidar kalacaktır ne demek?
  3. Osmanlıca payidar ne demek?
  4. Payidar eylemek nedir?
  5. Payidar ne demek tarih?
  6. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır sözü ne zaman?
  7. Karambol olmak ne demek?
  8. Payidar etsin allah ne demek?
  9. Mütekabiliyet kuralı nedir?
  10. Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır sözü hangi gelişme üzerine söylenmiştir?
  11. Benim naçiz vücudum birgün elbet toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ne zaman?
  12. Termin mi temrin mi?
  13. Karambol hangi dilden?
  14. Peydar ne demek?
  15. Mütekabiliyet nedir hangi durumlarda kullanılır?
  16. 11 sınıf tarih mütekabiliyet nedir?
  17. Mütekabiliyet esası hangi antlaşma?
  18. Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak nerede?

Payidar ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında payidar kelimesinin karşılığı 'kalıcı, sonsuza kadar yaşayacak olan' şekilde yer almaktadır. İşte, Payidar kelimesinin anlamı...

Ilelebet payidar kalacaktır ne demek?

Kalmak, yok olmamak, yaşamak. Örn: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Osmanlıca payidar ne demek?

payidar / pâyidâr / pâyidar / پایدار Kalıcı, kalımlı.

Payidar eylemek nedir?

PÂYİDAR – PÂYDAR Ve dehânın fethettiği diyarlar Süleyman'ın devletinden de pâyidar (Rûşen E. Ünaydın). ѻ Pâyidar olmak: Kalmak, yok olmamak, var olmakta, yaşamakta devam etmek: Emr-i temeddünün bu minval üzere pâyidar olması için ahkâm-ı cezâ tertîbi lâzım gelip bu dahi fıkhın ukūbat kısmıdır (Cevdet Paşa).

Payidar ne demek tarih?

Payidar sıfat anlamında kullanılır. Bu kelime 'kalıcı' ya da 'sonsuza kadar yaşayacak olan' anlamlarına gelmektedir. Burada ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dile getirmek istediği Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşayacağı anlamıdır.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır sözü ne zaman?

Şapka devrimi için Kastamonu'ya giden Atatürk, 30. Ağustos Zafer Bayramı yıldönümü nedeniyle 30. Ağustos 1925 günü Kastamonu Türk Ocağı'nda yaptığı önemli konuşmasında söylemiştir. *BENİM NAÇİZ VÜCUDUM ELBET BİR GÜN TOPRAK OLACAKTIR, ANCAK TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR.

Karambol olmak ne demek?

bir adamin sira/cimen uzerine yatirilip uzerine cullanilmasi, adeta bir kule olu$turulmasi. - kalabalıgın birbirine carptıgı karısık durum, karisiklik, kargasa. - bilardoda kırmızı top. yine bilardoda; istekayla vurulan topun hem kırmızı topa hem de rakibin topuna dokunması.

Payidar etsin allah ne demek?

Kökeni Farsça olan ve bir sıfat niteliği taşıyan payidar kelimesi, asıl olarak kalıcı, sonsuza kadar yaşayacak olan anlamını taşır.

Mütekabiliyet kuralı nedir?

Mütekabiliyet, karşılıklı olma durumu anlamına gelen bir kelime ve diplomatik bir terim. Devletler arası ilişkilerde maruz kalınan davranışa aynı şekilde karşılık verme prensibini tanımlar. "Mütekabiliyet esâsı" şeklinde kullanılan terime örnek olarak vize uygulamaları gösterilebilir.

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır sözü hangi gelişme üzerine söylenmiştir?

Mustafa Kemal Atatürk benim naciz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır ,fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır sözünü neden söylemiştir? Kendisine İzmir'de suikast düzenlenmiştir, bunun üzerine o sözü söylemiştir...

Benim naçiz vücudum birgün elbet toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ne zaman?

*BENİM NAÇİZ VÜCUDUM ELBET BİR GÜN TOPRAK OLACAKTIR, ANCAK TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR. 16 Haziran 1926 günü İzmir'de Atatürk'e suikast yapmayı planlayanlar yakalanınca, halk Atatürk'e büyük sevgi gösterisi yapmaktadır. Bunu üzerine Atatürk yayımladığı bir genelgede söylemiştir.

Termin mi temrin mi?

Termin (İng, deadline) kelimesi, Almanca kökenli olup; bir iş için belirlenmiş zaman, randevu anlamına gelmektedir. ... Ticarette ve tekstilde, termin ise siparişin (isteğin) karşılanabileceği (teslim edileceği) süre, işin bitirilme süresi anlamında kullanılır.

Karambol hangi dilden?

Fransızca carambole "bilardoda bir oyun" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük İspanyolca carambola "Hindistan kökenli kırmızı top biçimli bir meyve" sözcüğünden alıntıdır.

Peydar ne demek?

Peydâ ne demek Osmanlıca? peyda / peydâ / پيدا / پَيْدَا Var olan, açık, meydanda.

Mütekabiliyet nedir hangi durumlarda kullanılır?

Mütekabiliyet, karşılıklı olma durumu anlamına gelen bir kelime ve diplomatik bir terim. Devletler arası ilişkilerde maruz kalınan davranışa aynı şekilde karşılık verme prensibini tanımlar. "Mütekabiliyet esâsı" şeklinde kullanılan terime örnek olarak vize uygulamaları gösterilebilir.

11 sınıf tarih mütekabiliyet nedir?

"Mütekabiliyet esası" diplomatik bir terim olup devletler arası ilişkilerde karşılıklılık esasına dayanır. Devletler arası ilişkilerde maruz kalınan davranışa aynı şekilde karşılık verme prensibidir.

Mütekabiliyet esası hangi antlaşma?

ZİTVATOROK ANTLAŞMASI Bunlardan ilki 1606 yılında Avusturya ile imzalanan Zitvatorok Antlaşması'dır.

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak nerede?

Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.