Namazdan sonra ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Namazdan sonra ne yapmalı?
  2. Sabah namazından sonra nasıl dua yapılır?
  3. Yatsı namazından sonra nasıl dua yapılır?
  4. Peygamber Efendimizin farz namazlardan sonra ne yapardı?
  5. Yatsı namazından sonra hangi tesbih çekilir?
  6. Yatsı namazından sonra hangi sure okunur?
  7. Peygamber Efendimiz namazdan sonra ne derdi?

Namazdan sonra ne yapmalı?

Yalnız veya cemaat ile kılınan namazlardan sonra yapılması gereken ilk şey ”Allahümme entesselamü ve minkes-selamü tebarekte ya zel-celali vel-ikram” duasını okumaktır. Daha sonrasında “Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüv elhayyelkayyume ve etübü ileyh” şeklindeki istiğfar duası 3 kere okunarak devam edilir.

Sabah namazından sonra nasıl dua yapılır?

Günün ilk vakit namazı olan sabah namazı tamamlandıktan sonra, "La havle velâ kuvvete illâ billâhi velâ hilete velehtiyale velâ mence velâ melca minellâhi illâ îleyh(i)." duası 7 kere okunmalıdır.

Yatsı namazından sonra nasıl dua yapılır?

Yatsı namazının ardından okunacak ayet ve dualar; La ilahe illallahu vahdehu la şeriyke leh lehül mülkü ve Lehül hamdü ve hüve ala külli şeyin kadir okumak. La İlahe illa hüvel hayyül gayyumu ve etübü ileyhi tövbete abdin zalimin li nefsihi la yemlikü li nefsihi mevten vela hayaten vela nuşura.

Peygamber Efendimizin farz namazlardan sonra ne yapardı?

Efendimiz güne sabah namazı ile başlardı. Namazdan sonra bir miktar, zikir yapar, tefekkür eder, Kur'an okur ve bazen dört bazen sekiz olmak üzere Duha namazı kılar ve evine giderdi. işrak namazı kılardı. Hazreti Peygamber, yatağına girdiğinde namaz için olduğu gibi abdest alır, sağ tarafına uzanır ve dua ederdi.

Yatsı namazından sonra hangi tesbih çekilir?

Subhanallah -33 kere okunur. Elhamdulillah -33 kere okunur. Allahu Ekber- 33 kere okunur. Dua sonunda ' La ilahe illallahu vallah-u ekber, vela havle velakuvvete illa billahüvel aliyyül azim' denir ve dua edilir.

Yatsı namazından sonra hangi sure okunur?

“Âmener resûlu bimâ unzile ileyhi min rabbihî vel mu'minûn(mu'minûne), kullun âmene billâhi ve melâiketihî ve kutubihî ve rusulih(rusulihî), lâ nuferriku beyne ehadin min rusulih(rusulihî), ve kâlû semi'nâ ve ata'nâ gufrâneke rabbenâ ve ileykel masîr(masîru). Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

Peygamber Efendimiz namazdan sonra ne derdi?

Elhamdülillahi Rabbilâlemin essalatü vesselamü alâ resulina Muhammedin ve alâ alihi ve sahbihi ecmain. Ya Rabbi, bütün hamdü sena, övmek ve övülmek ancak sana mahsustur. Yarabbi bütün salatü selam sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Aleyhisselam'ın üzerine olsun.