Phaselis giriş ücreti ne kadar?

İçindekiler:

  1. Phaselis giriş ücreti ne kadar?
  2. Phaselis giriş ücretli mi?
  3. Phaselis antik kentinde neler var?
  4. Phaselis de denize giriliyor mu?
  5. Phaselis Antik Kenti hangi günler açık?
  6. Phaselis girişi kimlere ücretsiz?
  7. Phaselis mangal yakılır mı?
  8. Phaselis Antik Kenti kaç yıllık?
  9. Phaselis de nerede kalınır?
  10. Phaselis plajı nasıl gidilir?
  11. Phaselis hangi gün kapalı?
  12. Phaselis ne zaman açılıyor?
  13. Phaselis Müze Kart geçiyor mu?
  14. Phaselis öğretmenlere ücretsiz mi?
  15. Phaselis te ne yapılır?
  16. Phaselis Hangi medeniyet?
  17. Phaselis duş var mı?
  18. Küçük Çaltıcak mi Büyük Çaltıcak mi?
  19. Dolmabahçe öğretmenlere ücretsiz mi?
  20. Müzekart öğretmenlere ne kadar?

Phaselis giriş ücreti ne kadar?

Phaselis Plajı, Likya uygarlığının en önemli şehirlerinden Phaselis Antik Kenti'nde bulunuyor. Burası tıpkı Patara gibi tarih kokan antik limanlardan oluşan bir plaj. Phaselis Antik Kenti giriş ücreti 2021 yılında 55 Türk lirası. Ayrıca girişlerde öğretmen kimlik belgesi ve müzekart geçerli.

Phaselis giriş ücretli mi?

Antik kent ve plajlar 15 Nisan – 2 Ekim tarihleri arasındaki yüksek sezonda 08.00-19.00, 3 Ekim – 14 Nisan tarihleri arasında ise 08.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık durumdadır. Plajlara ulaşmak için antik kentin içinden geçiyorsunuz. Phaselis Plajı giriş ücreti 30 tl dir.

Phaselis antik kentinde neler var?

Roma Hamamı, Agoralar, tepedeki akropol, su kemerler ve Hadrianus kenti ziyaret sırasında mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. Phaselis Antik Kenti Giriş Ücreti Ne Kadar? Phaselis Antik Kenti ören yerini gezip görebilmeniz için ücret ödemeniz gerekmektedir.

Phaselis de denize giriliyor mu?

Phaselis Antik Kenti'ne girişte ziyaretçileri karşılayan ilk koy Kuzey Liman Plajı. Kuzey Liman Plajı'ndan ilerleyince Merkez Liman ve son olarak da Güney Liman Plajı'na ulaşılıyor. Her bir plajın bir diğerine göre artı ve eksileri var.

Phaselis Antik Kenti hangi günler açık?

Phaselis Ören Yeri ve Müzesi, Nisan-Ekim ayları arasında her gün 08:30-19:30, Kasım-Mart ayları arasında her gün 08:30-17:30 saatleri arasında açık.

Phaselis girişi kimlere ücretsiz?

Phaselis Giriş Ücreti 2021 2021 yılı Phasalis Antik Kenti giriş için gişeden 60 TL karşılığında Müzekart alarak bir yıl boyunca tüm müzelerden ücretsiz faydalanabiliyorsunuz. Phasalis Koyu ve Antik Kenti'ne öğrenci ve öğretmenler ücretsiz olarak giriş yapabiliyorlar.

Phaselis mangal yakılır mı?

Bu arada söylememe gerek yok belki ama Phaselis Antik Kenti'nde mangal kesinlikle yasak. Çok abartmadan yanınızda getireceğiniz yiyecekleri burada yiyip çöpünüzü kaldırabilirsiniz.

Phaselis Antik Kenti kaç yıllık?

Bir süre komşu kent Olimpos ile korsanların talanlarına maruz kalmasının ardından MÖ 43'te Roma egemenliğine giren antik yerleşim, antik şehirde yeniden yapılanma ve en az 300 yıl sürecek refahın başlangıcı olmuştur.

Phaselis de nerede kalınır?

Phaselis Müzesi yakınındaki oteller
  • Martı Myra - All Inclusive. 5 yıldızlı ...
  • Amore Hotel. Phaselis Müzesi ile 3,6 kilometre. ...
  • Hotel Berke Ranch & Nature. ...
  • Simena Hotel. ...
  • Agva Apart Hotel. ...
  • Pashas Princess Hotel - All Inclusive - Adult Only. ...
  • Larissa Phaselis Princess Hotel - All Inclusive. ...
  • Club Festival Tekirova.
Daha fazla öğe...

Phaselis plajı nasıl gidilir?

Phaselis Plajına Nasıl Gidilir? Antalya veya Kemer'den Tekirova istikametine giden minibüsleri kullanarak Phaselis'e rahatlıkla gidebilirsiniz. Phaselis sapağında indiğinizde, limana kadar yaklaşık 1 km.lik bir yolu yürümeniz gerekiyor. Özel ve kiralık araçlarıyla gelenler için Phaselis'te otopark alanı bulunmakta.

Phaselis hangi gün kapalı?

Phaselis Ören Yeri ve Müzesi, Nisan-Ekim ayları arasında her gün 08:30-19:30, Kasım-Mart ayları arasında her gün 08:30-17:30 saatleri arasında açık.

Phaselis ne zaman açılıyor?

NG Phaselis Bay 2021'de açılacak.

Phaselis Müze Kart geçiyor mu?

Müzekart'la giriş yapılabilen bir plaj: Phaselis, Tekirova, Türkiye - Tripadvisor.

Phaselis öğretmenlere ücretsiz mi?

Phaselis Giriş Ücreti 2021 Phasalis'de Müzekart geçerli. ... Phasalis Koyu ve Antik Kenti'ne öğrenci ve öğretmenler ücretsiz olarak giriş yapabiliyorlar. 18 yaş üzerindeki öğrenciler ise, 30 TL karşılığında alacakları indirimli Müzekart ile giriş yapabiliyorlar.

Phaselis te ne yapılır?

Phaselis Gezilecek Yerler
  • Nekropol (Antik Mezarlık) Bahsettiğim yoldan devam edince Tapınak kalıntılarından sonra Antik Kent'te ilk karşımıza çıkan kalıntıların olduğu alandır. ...
  • Antik Kent Kuzey Limanı ...
  • Antik Kent Su Kemeri. ...
  • Hadrianus Agorası ...
  • Domitianus Agorası ...
  • Hadrianus Kapısı ...
  • Güney Liman. ...
  • Phaselis Antik Tiyatrosu.

Phaselis Hangi medeniyet?

Faselis ya da Phaselis, Likya'da bulunan antik bir Yunan ve Roma şehri.

Phaselis duş var mı?

Bu arada söylememe gerek yok belki ama Phaselis Antik Kenti'nde mangal kesinlikle yasak. Çok abartmadan yanınızda getireceğiniz yiyecekleri burada yiyip çöpünüzü kaldırabilirsiniz. Termosta getireceğiniz çay ile de orman içinde denize nazır keyif yapabilirsiniz. Merkez Liman ve Kuzey Liman'a yakın duş, wc yok.

Küçük Çaltıcak mi Büyük Çaltıcak mi?

Çaltıcak Plajlarının doğuda olanı, Büyük Çaltıcak, batıda olanı ise küçük Çaltıcak plajıdır. Bu iki plaj arasında yaklaşık 2 kilometrelik mesafe vardır. Çaltıcak Plajlarının batısında Göynük tatil köyü , doğusunda topçam plajı, kuzeyinde de Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı vardır.

Dolmabahçe öğretmenlere ücretsiz mi?

İstanbul boğazının eşsiz güzelliği içerisinde yer alan Dolmabahçe Sarayı, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde yönetildiği bir saraydı....Dolmabahçe Sarayı Giriş Ücreti 2021.
Bilet TürüÜcret
Selamlık Tam50 TL
Milli Saraylar Resim Müzesi30 TL
18 Yaş Altı T.C. ve K.K.T.C vatandaşları için ÜCRETSİZ.Ücretsiz
5 satır daha

Müzekart öğretmenlere ne kadar?

anne, baba, eş ve çocuklarına, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özelilk ve orta öğretim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlere On Türk Lirası bedelle 1(bir) yıl geçerli olacak Müzekart düzenlenebilir.