Fert eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Fert eş anlamı nedir?
  2. Mesuliyet kelimesinin eş anlamı nedir?
  3. Rüzgar kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. Imtihan kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Parlak kelimesinin eş anlamı nedir?
  6. Rüzgar esinti eş anlamlı mı?
  7. Savaş ve Barış eş anlamlı mı?

Fert eş anlamı nedir?

anlamlısı, 'birey' dir. Fert Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler Nelerdir? Türkçede fert kelimesinin bir diğer anlamdaşı 'kişi' dir.

Mesuliyet kelimesinin eş anlamı nedir?

Sözlü ya da yazılı olarak mesuliyet kelimesi sorumluluk sözcüğünü tam olarak karşılamaktadır. Türk Dil Kurumu'na göre sorumluluk eş anlamlısı 'mesuliyet' olarak tanımlanmış durumda.

Rüzgar kelimesinin eş anlamı nedir?

Eş anlamlı kelimeler yazılışları farklı ama anlamları aynı kelimelere denmektedir. Bu kelimelerden birisi de rüzgar kelimesidir. Rüzgar kelimesinin eş anlamlı kelimesi yeldir. Cümle içerisinde rüzgar kelimesi yerine eş anlamlısı veya anlamdaşı yel kelimesi de kullanılabilir.

Imtihan kelimesinin eş anlamı nedir?

Eş anlamlı kelimeler cümle içerisinde birbirlerinin yerine kullanılabilen kelimelerdir. Aynı anlamı barındırırlar. İmtihan kelimesi eş anlamlısı, yakın anlamı veya anlamdaşı ise sınav kelimesidir.

Parlak kelimesinin eş anlamı nedir?

Parlayan, ışıldayan. Temiz ve ışıklı. Göze çarpacak kadar başarılı.

Rüzgar esinti eş anlamlı mı?

Rüzgar sözcüğü, dilimize Farsçadan taşınmıştır. Esinti olarak da nitelendirilebilen bu kelime genellikle bir meteoroloji kavramı olarak kullanılmaktadır. Rüzgar Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Rüzgar ve yel kelimeleri birbirlerinin eş anlamlı ifadeleri olarak kabul edilmektedir.

Savaş ve Barış eş anlamlı mı?

Farklı anlamları ve kavramları ifade eden, birbirleri ile çelişen kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir. Barış kelimesinin zıt anlamlıları ise; savaş, cenk, cihat, harp ve dövüş kelimeleri olmaktadır.