Adetliyken telefondan sure okunur mu?

İçindekiler:

  1. Adetliyken telefondan sure okunur mu?
  2. Adet döneminde zikir çekilir mi?
  3. Adetliyken dilek için hangi dualar okunur?
  4. Salavat getirmek için abdestli olmak gerekir mi?
  5. En Etkili Dilek Duası hangisi?

Adetliyken telefondan sure okunur mu?

Diyanet adetliyken Kur'anı Kerim okunamayacağını söylüyor. Cuma gününde ve mübarek günlerde adetliyken okunabilecek dualar konusunda ise bir sınırlama yok.

Adet döneminde zikir çekilir mi?

Regli döneminde zihir çekilebilir mi yapılabilecek ibadetler :Adetli kadınlar namaz kılamasalar da zikir çekebilir, dua edebilir. Bunlara bir mani yoktur. ... Adetliyken Kur'an okunabilir mi Diyanet fetvası : Hanefî, Şâfiî ve Hanbelîlere göre tıpkı cünüp gibi âdetli veya lohusa kadın da Kur'an okuyamaz.

Adetliyken dilek için hangi dualar okunur?

aDETLİYKEN FaTİHa OKUNaBİLİR Mİ? : Fatiha dua niyetiyle adetli regli döneminde okunabilir. ayrıca Kur'an'daki duaya benzeyen ayetler de Kur'an okuma niyetiyle değil de dua maksadıyla regli dönemlerinde okunabilir. Mesela felak, nas, ihlas gibi dualar.

Salavat getirmek için abdestli olmak gerekir mi?

Namazdan sonra abdest gitmişse tesbihat yaparken yeniden abdest almak daha iyi olabilir ancak, abdestsiz tesbih çekilmesinde de bir sakınca yoktur. Kişinin abdesti yoksa yine aynı şekilde dualar okuyabilir, salavat-ı şerifler çekebilir.

En Etkili Dilek Duası hangisi?

'Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh. ' Bu çok etkili olan dilek duasının Arapça okunuşu şeklidir.