Kimlikle kaç ülkeye gidilir?

İçindekiler:

  1. Kimlikle kaç ülkeye gidilir?
  2. Kıbrıs'a kimlikle gidiliyor mu?
  3. Bosna'ya pasaportsuz gidilir mi?
  4. Makedonya kimlikle gidilir mi?
  5. Kimlikle hangi ülkelere gidilir?
  6. Moldova'ya pasaportsuz gidilir mi?
  7. Kıbrıs'a gitmek için pasaport gerekiyor mu?
  8. Kıbrıs için pasaport gerekiyor mu?
  9. Bosna Hersek vizesiz gidiliyor mu?
  10. Azerbaycana pasaportsuz gidilir mi?
  11. Bulgaristana kimlikle gidilir mi?
  12. Hangi ülkelere kimlikle gidilir?
  13. Ukrayna'da kimlikle kaç gün kalabilirim?
  14. Moldova'ya gitmek için ne gerekiyor?
  15. Moldova'ya kimlikle gidiliyor mu?
  16. Kıbrıs'ta ne kadar kalabilirim?
  17. Kıbrıs gemi bileti ne kadar?
  18. Kıbrıs Türkleri hangi pasaport?
  19. Kıbrıs'a gitmek için hangi pasaport?
  20. Bosna Hersek için vize gerekli mi?

Kimlikle kaç ülkeye gidilir?

Artık pasaporta ihtiyaç duymadan yeni tip çipli kimliğinizle de ülkeye giriş yapabilirsiniz. Moldova ile birlikte pasaportsuz sadece kimlikle seyahat edilebilen ülke sayısı 4'e çıktı. Moldova, Gürcistan, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti.

Kıbrıs'a kimlikle gidiliyor mu?

Evet, vizesiz seyahat gibi pasaportsuz seyahat de mümkün. Henüz vizesiz ülkeler listesi kadar uzun olmasa da pasaportsuz, sadece kimlikle gidilebilen ülkeler de var. "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna ve Gürcistan" Pegasus ile gidebileceğiniz Türk vatandaşlarından pasaport istemeyen ülkeler arasında yer alıyor.

Bosna'ya pasaportsuz gidilir mi?

Bosna-Hersek'in Türk Vatandaşlarına vize muafiyeti olmasına rağmen sınırda herhangi bir sorun yaşamamak adına yaptığınız seyahat planını destekleyici belgelerin yanınızda bulunması ve kullandığınız pasaport türü ne olursa olsun minimum 6 ay geçerliliği olan bir pasaportunuzun olması gerekmektedir.

Makedonya kimlikle gidilir mi?

Kuzey Makedonya'dan sadece AB kimlik kartı ile geçiş yapılabilmektedir. Ancak, Türk vatandaşlarının sadece AB ülkelerindeki ikamet kartıyla geçiş yapmaları mümkün değildir. Mutlaka geçerli bir pasaport da beraberlerinde bulunmalıdır.

Kimlikle hangi ülkelere gidilir?

Türk Vatandaşlarının Kimlikle Seyahat Edebileceği Ülkeler
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Girne, KKTC. ...
  • Gürcistan 🇬🇪 Batum, Gürcistan. ...
  • 3. Ukrayna 🇺🇦 Kiev, Ukrayna. ...
  • Moldova 🇲🇩 Doğu Avrupa'da Ukrayna ve Romanya arasında yer alan Moldova ile kimlikle seyahat dönemi 'da başladı. ...
  • Azerbaycan 🇦🇿

Moldova'ya pasaportsuz gidilir mi?

Moldova. Türk vatandaşlarının kimlikle giriş yapabileceği ülkeler arasına 2019 yılında dâhil olan Moldova'da pasaport ve vizesiz, 180 gün içerisinde 90 güne kadar kalınabilmektedir. Turistik açıdan son derece sakin olan Moldova, huzurlu bir tatil arayanların tercih edebilecekleri yerlerdendir.

Kıbrıs'a gitmek için pasaport gerekiyor mu?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne seyahat ederken pasaport zorunluluğu yoktur. Sadece TC kimlik belgenizi yanınızda bulundurmanız yeterlidir. TC kimlik belgeniz olmadığı durumlarda pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabileceğinizi hatırlatalım.

Kıbrıs için pasaport gerekiyor mu?

KKTC, Türk vatandaşlarının pasaport ve vize gerekmeden, kimlikle seyahat edebileceği noktalar arasındadır. Kıbrıs'a yalnızca kimlik ile seyahat edenler, burada en fazla 30 gün konaklama hakkına sahip olabilmektedir. Daha fazla konaklama yapabilmek için pasaport kullanmak gerekir.

Bosna Hersek vizesiz gidiliyor mu?

Bosna-Hersek: Bosna-Hersek'e gidecek umuma mahsus pasaport sahipleri 90 gün süreliğine vizeden muaftır. ... El Salvador: Kuzey Amerika'da bulunan El Salvador umuma mahsus pasaport sahiplerine 90 gün vizesiz seyahat hakkı tanımaktadır.

Azerbaycana pasaportsuz gidilir mi?

Azerbaycan ile Türkiye vatandaşları doğrudan seyahatlerini pasaporta ihtiyaç duymadan yalnızca yeni tip kimlik kartları ile yapabilecek. ... Yeni kimlik kartları ile girebilecekler. * Ama üçüncü bir ülke üzerinden gidiliyorsa mutlaka pasaport olması gerekiyor burada yanılgıya düşmeyelim.

Bulgaristana kimlikle gidilir mi?

Hususi pasaport sahibi Türk vatandaşları geriye dönük son 180 gün içinde toplam 90 güne kadar ikamet edebilecek şekilde, vizesiz olarak Bulgaristan'a seyahat edebilirler. Hizmet pasaportu sahibi vatandaşlarımız ile diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarımız 30 güne kadar yapacakları seyahatler için vizeden muaftırlar.

Hangi ülkelere kimlikle gidilir?

Türk Vatandaşlarının Kimlikle Seyahat Edebileceği Ülkeler
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Girne, KKTC. ...
  • Gürcistan 🇬🇪 Batum, Gürcistan. ...
  • 3. Ukrayna 🇺🇦 Kiev, Ukrayna. ...
  • Moldova 🇲🇩 Doğu Avrupa'da Ukrayna ve Romanya arasında yer alan Moldova ile kimlikle seyahat dönemi 'da başladı. ...
  • Azerbaycan 🇦🇿

Ukrayna'da kimlikle kaç gün kalabilirim?

Türkiye vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla Ukrayna'ya vizesiz seyahat edebilirler. Ukrayna'da 90 gün üzerinde kalmak isteyen Türk vatandaşları vize çıkarmaya tabidir.

Moldova'ya gitmek için ne gerekiyor?

Moldova'ya seyahat edecek Türk vatandaşları Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaporta sahip olmaları fark etmeksizin 90 gün süre ile vizeden muaftır. 90 günü aşacak ziyaretler için uzun süreli vize alınması gerekmektedir.

Moldova'ya kimlikle gidiliyor mu?

Türk vatandaşlarının kimlikle giriş yapabileceği ülkeler arasına 2019 yılında dâhil olan Moldova'da pasaport ve vizesiz, 180 gün içerisinde 90 güne kadar kalınabilmektedir.

Kıbrıs'ta ne kadar kalabilirim?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Gitmek İçin Gerekli Evraklar KKTC'ye seyahate etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs'ta kalabilme süresi 3 ay yani 90 gündür. 90 günü aşan bir seyahat planı yapan Türk Vatandaşlarının Umuma mahsus (Bordo) Pasaporta sahip ise pasaport tarihlerinin seyahat bitim tarihinden ...

Kıbrıs gemi bileti ne kadar?

Kıbrıs Feribot Sefer Saatleri ve Bilet Fiyatları
TarihRotaFiyat
09.10.2021Taşucu - Girne295 TL
10.10.2021Girne - Taşucu365 TL
10.10.2021Girne - Taşucu260 TL
10.10.2021Taşucu - Girne295 TL
26 satır daha

Kıbrıs Türkleri hangi pasaport?

Kıbrıs Türkleri, hem KKTC, hem Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu, hem de Türk pasaportu alabilmektedirler.

Kıbrıs'a gitmek için hangi pasaport?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne seyahat ederken pasaport zorunluluğu yoktur. Sadece TC kimlik belgenizi yanınızda bulundurmanız yeterlidir. TC kimlik belgeniz olmadığı durumlarda pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabileceğinizi hatırlatalım.

Bosna Hersek için vize gerekli mi?

Bosna-Hersek: Bosna-Hersek'e gidecek umuma mahsus pasaport sahipleri 90 gün süreliğine vizeden muaftır. Özellikle Saraybosna ziyareti için seyahatinizi ekonomik şekilde planlayabilirsiniz.