Abdullah ismi ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Abdullah ismi ne anlama gelir?
  2. Kuranda Abdullah ne demek?
  3. Zayn kuranda geçiyor mu?
  4. Avdılla ne demek?
  5. Abdul kuranda geçiyor mu?
  6. Ali Asaf ın manası nedir?

Abdullah ismi ne anlama gelir?

Abdullah ismi 'Allah'ın kulu' anlamına gelmektedir. Aynı zamanda peygamber (s.a.s)'in en sevdiği isimler arasında yer alıyor ve babasının adı da olduğunu söylemek mümkün.

Kuranda Abdullah ne demek?

Abdullah ismi anlamı Allah'ın sevdiği kul olarak bilinmektedir. Erkek bebek ismi olarak Abdullah adı kullanılabilir. Abdullah ne demek? ... İşte isim analizi...

Zayn kuranda geçiyor mu?

Yeni doğacak bebeklerine Zeyn adını vermek isteyenler ismin Kuranda geçip geçmediğini de merak etmektedir. ... Zeyn ismi Arapça kökenli bir kelimedir fakat Kuran'ı kerimde geçmemektedir. Yeni doğan bebeğine Zeyn ismini vermek isteyenler için se bu ismin kullanılmasının dinen bir sakıncası yoktur.

Avdılla ne demek?

Abdullah ismi Allah'ın kulu ya da tanrının kulu şeklinde ifade edilmektedir. Arapçada özellikle sözcük anlamı üzerinden bu şekilde tabir edilir ve yaygın olarak kullanılır. O yüzden İslami açıdan önemi ile beraber Türkçe içerisinde en fazla kullanılan erkek çocuk isimleri arasındadır.

Abdul kuranda geçiyor mu?

Abdul İsmi Kuranda geçiyor mu? Abdul ismi Kuran'da geçmemektedir.

Ali Asaf ın manası nedir?

Asaf ismi Arapça kökenlidir. Vezir anlamında kullanılmaktadır. Sözcüğün bu anlamı Hazreti Süleyman zamanına dayanır. Hazreti Süleyman'ın güçlü ve zeki vezirinin adı Asaf'tır.