Türkiye Iran'dan ne alıyor?

İçindekiler:

  1. Türkiye Iran'dan ne alıyor?
  2. Iran'a ne satılır?
  3. Iran ile ticaret yapmak yasak mı?
  4. Iran'dan ithalat yasak mı?
  5. Iran ihracatı ne kadar?
  6. Iran ekonomisi neye dayanır?
  7. Ithalat yapmak ne demek?
  8. Bulgaristanın ihraç ettiği ürünler nelerdir?

Türkiye Iran'dan ne alıyor?

Genellikle dış ticaret dengesi üçte iki oranında İran lehine olmaktadır. Ancak, Türkiye'nin ihracatı ağırlıklı olarak sanayi ürünlerinden oluşurken, İran'ın Türkiye'ye ihracatı petrol, doğalgaz ve petrokimya ürünleri ağırlıklıdır.

Iran'a ne satılır?

İran Kısıtlı Ürünler

  • Lityum Piller (Ürünle birlikte paketlenmiş)
  • Pullar.
  • Mücevher.
  • Hayvanlar.
  • Sanat ve Eski Eserler.
  • Bıçaklar.
  • Tarım.
  • Cep telefonu.

Iran ile ticaret yapmak yasak mı?

Ülkeye zorunlu tüketim ürünleri, tekstil gibi ve ilaç gibi ürünler dışında ihracat yasaktır. ... Ancak bu Türkiye ve İran arasında ticaret olmadığı şekilde algılanmamalıdır. Zira uluslararası ambargoların Türkiye için istisnai koşulları vardır ve bir çok ürünün satışı mümkündür./span>

Iran'dan ithalat yasak mı?

İran'a ithalatı yasak maddeler arasında; lüks tüketim malları, dinen sakıncalı birtakım içecekler, gıda maddeleri, hayvansal besinler, yayın ve bantlar bulunmaktadır. Ayrıca, alkol, uyuşturucu, domuz, silah ve mühimmat, kumar aletleri, hava kameraları, radyo vericileri ve ahlaka aykırı eşya ve malzemeler vb.'dir.

Iran ihracatı ne kadar?

OPEC üyesi olan İran toplam 157 milyar varil rezervi kapsamında ürettiği 3,9 milyon varil/gün petrolün 1,4 milyon varil/günlük kısmını ihraç etmiştir.

Iran ekonomisi neye dayanır?

İran ekonomisi planlı ekonomi, petrol ve diğer büyük sektörlerde devlet işletmeciliği, köy tarımı ve küçük ölçekli özel işletme ve hizmet yatırımlarının bir karışımıdır. Mevcut hükümet İran'ın petrole dayalı ekonomisini çeşitlendirmeye çalışmaktadır. ...

Ithalat yapmak ne demek?

İthalat; Yurt dışında üretilmiş bir malın, ülkedeki alıcılar tarafından satın alınmasına denir. İthalatın diğer bir adı da dışalımdır ve ihracatın karşıtı olarak da tanımlanabilir. Dış ticaret verilerinin en önemli başlıklarından biri olan ithalat, ihracatla beraber bir ülkenin dış ticaret dengesini oluşturur.

Bulgaristanın ihraç ettiği ürünler nelerdir?

Bulgaristan'ın ihracatı ürün bazında analiz edildiğinde orta ağırlıkta ve ağır petrol yağları (1.