Perfüzyon cihazı nedir?

İçindekiler:

  1. Perfüzyon cihazı nedir?
  2. Kpb ne demek?
  3. Oksijenatör nedir?
  4. Kardiyopleji nedir tıp?
  5. Kalp akciğer makinesinin görevi nedir?
  6. Kalp akciğer pompası ne işe yarar?
  7. Bubble dedektörü ne amaçla kullanılır?
  8. Roller pompa nedir?
  9. Alfa stat nedir?
  10. KVC Act nedir?
  11. Kpb nedir tıp?
  12. Tıpta Cabg nedir?

Perfüzyon cihazı nedir?

Kalp-akciğer makinesi olarak da adlandırılan bu perfüzyon cihazı, hastanın damar sistemine bağlanarak kalbin pompa işlevi ve akciğerin gaz değişim görevini yerine getirir, kan miktarı, vücut ısısı, kandaki oksijen oranı ve kan basıncı gibi bilgileri gözlemlemeyi sağlar.

Kpb ne demek?

Kardiyopulmoner bypass (KPB) yaklaşık olarak 70 yıl- dır kullanılan ve birçok kalp operasyonlarının güven- le yapılabilmesine olarak sağlayan özel bir perfüz- yon sistemidir.

Oksijenatör nedir?

Oksijenatör akciğerlerin yerini alarak hastanın hayatı için gerekli olan oksijeni sağlamaktadır. Bunun yanında açık kalp ameliyatlarında hastalar pulslu ve pulssuz olmak üzere iki şekilde perfüze edilmektedir.

Kardiyopleji nedir tıp?

Kardiyopleji Teknikleri: Kardiyopleji solusyonları kalbi hızlı bir şekilde diastolde durdurmak için çeşitli kimyasal ajanlar içerirler ve iskemi-reperfüzyon hasarına karşı güvenli bir koruma sağlarlar.Genel olarak kristaloid ve kan kardiyoplejisi olarak iki tip kardiyopleji solüsyonu vardır ve genellikle hipotermik ...

Kalp akciğer makinesinin görevi nedir?

Ekstrakorporal membran oksijenizasyonu (ECMO) hayatı tehdit eden kalp ve akciğer yetmezliği durumlarında, bu organların görevini üstlenen bir makinedir. Amaç büyük bir damardan kanülasyon aracılığı ile kanı makineye alıp, oksijenizasyonunu sağlayıp yine büyük bir damar yolu aracılığı ile kanı tekrar hastaya vermektir.

Kalp akciğer pompası ne işe yarar?

Kalpakciğer pompası, bütün önemli kalp ameliyatlarında, ameliyat işlemi sırasında kalbin ve akciğerin işlevini sürdürme amacıyla kullanılır. Kalp, akciğerlere ve bütün bedene kan pompalar. Kan, akciğerlerden aldığı oksijeni, vücudun diğer bölümlerine taşır.

Bubble dedektörü ne amaçla kullanılır?

Bu cihazın görevi hastadan alınan CO2 konsantrasyonu çok olan kanı temizleyip oksijen konsantrasyonu artırılmış bir biçimde hastaya sunmaktır.

Roller pompa nedir?

Roller pompalar içlerine yerleştirilen polivinil,silikon, ya da latex tüplerin silindirik rollerler tarafından bir yönde sıkıştırılmasıyla çalışır.Bir eksen etrafında dönen küçük iki silindir lastik tüpü sıkıştırarak tüpün içindeki kanı ileri doğru itmektedir.Pompanın debisi rollerlerin dönüş hızı ve içine ...

Alfa stat nedir?

Alpha-stat metodu ( sürüngenlerde hakim olan mekanizma) ve Ph-stat metodu(kış uykusuna yatan hayvanlarda hakim olan mekanizma). Alpha-stat 37 °C'e tekrar ısıtılan kandaki normal pH ve kan gazlarının (Ph 7.

KVC Act nedir?

ACT (Etkinleştirilmiş Pıhtılaşma Zamanı) tahlili Kalp-akciğer baypası, koroner anjiyoplasti ve diyaliz sırasında heparin ve diğer anti koagülanların izlenmesi için yapılan bir testtir.

Kpb nedir tıp?

Kardiyopulmoner baypas (KPB), kalp ve akciğer fonksiyonlarının geçici olarak devre dışı bırakılması ve bu fonksiyonlarının vücut dışı mekanik sistemlerle sağlanması olarak tanımlanır. KPB, 1953'ten beri pediatrik hasta grubu ile başlayarak kardiyak patolojilerin cerrahi tedavisinde kullanılmaktadır.

Tıpta Cabg nedir?

KORONER BYPASS AMELİYATI (CABG) Bu ameliyat hem ilk koroner bypass ameliyatıdır, hem de “çalışan kalpte” yapılan koroner bypass ameliyatı özelliğindedir.