Lise KPSS en az kaç puanla atanır?

İçindekiler:

  1. Lise KPSS en az kaç puanla atanır?
  2. Düz memurluğa kimler başvurabilir?
  3. KPSS Önlisans çoçuk gelişimi nereye atanır?
  4. Çoçuk Gelişimi Önlisans nerelerde çalışabilir?

Lise KPSS en az kaç puanla atanır?

En az lise mezunu adayların tercih edebileceği alımlarda KPSS sınavından 70 puan alma şartı aranacak. Alım yapılacak kadroların toplam sayısının 5-20 katı arasında aday mülakata davet edilecek. KPSS sınavından 85 ve üzeri puan alan adayların şansları oldukça yüksek olacak.

Düz memurluğa kimler başvurabilir?

Düz memurluk için lise, önlisans veya lisans mezunu olunabilir. Her mezuniyet durumu için KPSS sınavından alınan farklı puan türleri ile merkezi atamalarda düz memurluk atamaları gerçekleştirilmektedir.

KPSS Önlisans çoçuk gelişimi nereye atanır?

Önlisans çocuk gelişimi bölümü mezunları meslek elemanı olurlar ve yardımcı personeldirler. Önlisans mezunları hastaneye atanamazlar. Hastaneye,çocuk gelişimi lisans bölümü mezunları atanır. Önlisans mezunu “çocuk gelişimi meslek elemanı” ünvanını alır; lisans mezunu ise “çocuk gelişimci” ünvanını alır.

Çoçuk Gelişimi Önlisans nerelerde çalışabilir?

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümü, MEB'e bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında, rehabilitasyon merkezlerinde, çocuk kliniklerinde, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına bağlı kurumlarda istihdam edilme imkanına sahiptir.