Tapu ve Kadastro nasıl bir bölüm?

İçindekiler:

  1. Tapu ve Kadastro nasıl bir bölüm?
  2. Kadastro bölgesi nasıl belirlenir?
  3. Çalışma alanı sınırı nasıl tespit edilir?
  4. Kadastro tespitine itiraz nasıl yapılır?
  5. Kadastro çalışma alanı ilanı çalışmalara başlamadan kaç gün önce yapılır?
  6. Kadastro yapılan yerlerde ilan sonrası itiraz süresi ne kadardır?
  7. Mirasçılar arasında zamanaşımı işler mi?

Tapu ve Kadastro nasıl bir bölüm?

Tapu ve Kadastro bölümü 2 yıllık bir ön lisans bölümüdür. Öğrenciler mezun olduktan sonra görev aldıkları kurumlarda masa başı çalışabileceği gibi açık havada yani arazide de çalışabilmektedir.Tapu Kadastro Mezunları; Tapu ve Kadastro Teknikeri unvanı alırlar.

Kadastro bölgesi nasıl belirlenir?

2 – Kadastro Bölgesi Her ilin merkez ilçesi ile diğer ilçelerin idari sınırları içinde kalan yerler kadastro bölgesini oluşturur. Kadastrosu yapılacak bölgeler ana plâna uygun olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün teklifi ve bağlı bulunduğu Bakanın onayı ile belirlenir.

Çalışma alanı sınırı nasıl tespit edilir?

Kadastro ekibi; kadastro çalışma alanı sınırının tespitinde il ve 'ilçelerin 'belediye sınırları ile köy sınırlarını dikkate ahr. Bu sınırlar mahalle, belediye, köy idarî ınırları sayılmaz. Sınır tespitlerinde; komşu mahalle veya köyün hijgi ve belgelerinden istifade edilir.

Kadastro tespitine itiraz nasıl yapılır?

Kadastro Tespitine Nasıl İtiraz Edilir? Kadastro tutanağı düzenlendikten sonra kadastro ekibi çalışma alanında işlerini bitirinceye kadar tespitlere itiraz edilebilir. İtiraz, kadastro teknisyenliğine veya kadastro müdürlüğüne yapılır.

Kadastro çalışma alanı ilanı çalışmalara başlamadan kaç gün önce yapılır?

Hangi mevki veya adada çalışmaya başlanacağını en az yedi gün önceden alışılmış vasıtalarla ilgili köy veya mahallede ilan ettirir. İlanda; kadastrosu yapılacak mevki, mahalle, sokak açık olarak gösterilir.

Kadastro yapılan yerlerde ilan sonrası itiraz süresi ne kadardır?

Bu hükme göre; tutanaklarda belirtilen haklara, sınırlandırma ve tespitlere ait tutanakların kesinleştiği tarihten itibaren on yıl geçtikten sonra, kadastrodan önceki hukuki sebeplere dayanarak itiraz olunamaz ve dava açılamaz. Bu 10 yıllık süre hak düşürücü süredir.

Mirasçılar arasında zamanaşımı işler mi?

Dava miras hakkına dayalı yolsuz tescile ilişkindir. Mirasçılar arasında zamanaşımı işlemez.