SMMM ler home ofis açabilir mi?

İçindekiler:

  1. SMMM ler home ofis açabilir mi?
  2. Serbest Muhasebeci kalktı mı?
  3. Türkiye'de Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir ruhsatları nasıl alınır?
  4. Home Office yasal mı?
  5. Home ofis açmak için ne gerekiyor?
  6. Limited şirket home ofis olur mu?
  7. Şirket adresi ev adresi olur mu?
  8. Home Ofis stopaj öder mi?
  9. Şahıs şirketi için ofis şart mı?
  10. Ofis için ruhsat gerekir mi?

SMMM ler home ofis açabilir mi?

Meslek mensuplarının bürolarının bir kısmını ikametgah veya ikametgahlarının bir kısmını büro olarak kullanmaları Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik uyarınca yasaklanmıştır. Yasak sıkı bir takibe tabidir.

Serbest Muhasebeci kalktı mı?

Serbest muhasebeciliği kaldıran, serbest muhasebecilere mali müşavir olma hakkı tanıyan yasa tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda değiştirilerek kabul edildi. ... Kanunun adı, ''Serbest muhasebecilik'' ibaresi kaldırılarak ''Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu'' olarak değiştiriliyor.

Türkiye'de Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir ruhsatları nasıl alınır?

SMMM Yeterlilik Sınavı Başvurusu ve Gerekli Evraklar SMMM Staj giriş sınavını tamamlayan adaylar, SMMM yeterlilik sınavına girip, başarılı olduktan sonra ruhsat alabilmektedir. Staj sınavı tamamlandıktan sonra, 1 yıl içinde SMMM yeterlilik başvuru dosyası açılır.

Home Office yasal mı?

Yasal olarak, bir kişinin ticari faaliyetlerini home ofis üzerinden yürütmesinde hiçbir engel yoktur. Home ofisinizi kullanarak vergi levhanızı alabilir, şahıs şirketinizin kurulumunu yapabilir, müşterilerinize fatura keserek vergi mükellefi olarak ticari faaliyetlerinizi sürdürebilirsiniz.

Home ofis açmak için ne gerekiyor?

Home Ofis Şirket Kurmak İçin Gerekli Olmayan Belgeler : İmza beyannamesi! – İkametgah belgesi! – Vesikalık fotoğraf!...Home Ofis Şirket Kurmak

  1. Evinize ait kira sözleşmesi ya da tapu fotokopisi. ...
  2. Size en yakın noterden şirket kuruluşu ve muhasebe işlemlerinin yapılabilmesi için vekaletname çıkarın.

Limited şirket home ofis olur mu?

Bir ofis veya depo gibi bir alana ihtiyaç olmayan bir ticaret yapmaya karar verdiyseniz veya internet üzerinden oluşan kazançlarınızdan oluşan vergi yükümlülüğünüz var ise Home ofis şahıs şirketi kuruluşu yazımızı inceleyebilirsiniz. Limited şirketinizi home ofis olarak da kurabilirsiniz.

Şirket adresi ev adresi olur mu?

Kendi evimi işyeri olarak gösterebilir miyim sorusu çok fazla geldiği için buradan başlayalım. Evet gösterebilirsiniz. Annenizin, babanızın, dedenizin değil, evin tapusunun üzerinde sizin adınız yazıyor ise, evinizi şahıs şirketinize adres olarak gösterecek iseniz stopaj/vergi ödemezsiniz.

Home Ofis stopaj öder mi?

Home Ofis Stopaj Artık siz brüt kira üzerinden %20 stopaj ödeyeceğiniz için mal sahibi kira vergisi ödemeyecektir. Ödeyeceğiniz kiranın tamamını aynı şekilde gider olarak gösterebilirsiniz.

Şahıs şirketi için ofis şart mı?

Şahıs şirketi kurmak için gerekli evraklar Şahıs şirketi açmak için göstereceğiniz işyeri adresinizi belirlemiş olmanız gerekir. Bu adres; dükkan, ofis, sanal ofis ya da home ofis olabilir. İş yeri adresinizi gösteren kira sözleşmesi ya da tapunuzun fotokopisi ile birlikte bir mali müşavir danışmanlığı almanız gerekir.

Ofis için ruhsat gerekir mi?

Her işyeri bağlı olduğu belediyeden veya bağlı olduğu mesleki teşekkülden (Meslek odasından) işyeri açma ve çalışma ruhsatı alması gerekiyor.