Çocuk Gelişimi bölümünden hangi meslekler olunur?

İçindekiler:

  1. Çocuk Gelişimi bölümünden hangi meslekler olunur?
  2. Çoçuk gelişimi lise mezunu ne tür iş yapar?
  3. Hastanede çocuk gelişim mezunu ne yapar?
  4. Okul Öncesi Öğretmenliği nerede çalışır?
  5. Okul Öncesi Öğretmenliği kimler yapabilir?
  6. Anaokulu öğretmeni olmak için ne mezunu olmak gerekir?

Çocuk Gelişimi bölümünden hangi meslekler olunur?

Çocuk gelişimi mezunları, kreş, yuva, anaokulu, hastane, bakım evi ve gündüz bakım evlerinde görev alabilir. Mezunlar MEB'e bağlı olarak da Okul öncesi eğitim kurumları, kız meslek liseleri, ilköğretim okulları ve çocuk kulüplerinde de görev alabilir.

Çoçuk gelişimi lise mezunu ne tür iş yapar?

Çocuk gelişimi bölümü mezunları, formasyon almaları durumunda mezun olduktan sonra kamu kurumlarında ya da özel sektörde okul öncesi öğretmenliği de yapabiliyor. Aynı zamanda kamu kuruluşlarına bağlı özel yuva, kreş, bakım evi, anaokulu, hastane ve gündüz bakımevlerinde görev alabiliyor.

Hastanede çocuk gelişim mezunu ne yapar?

Ayrıca çocuk gelişim uzmanları, hastanelerin yatan çocuk bölümlerindeki hastalarla gelişimsel ve eğitimsel etkinlik çalışmaları yapar. Çocukların sözel, kinetik, kişisel, sosyal, görsel, mantıksal, müziksel zekâlarını geliştirmelerine destek olmak da çocuk gelişim uzmanlarının ilgi alanındadır.

Okul Öncesi Öğretmenliği nerede çalışır?

Okul Öncesi Öğretmenliği mezunu Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında,ana okullarında,kreşlerde,özel eğitim kurumlarında çalışabilir.

Okul Öncesi Öğretmenliği kimler yapabilir?

Okul öncesi öğretmeni olmak için üniversitelerin 4 yıllık Okul Öğrencisi Öğretmenliği ya da Ana Okulu Öğretmenliği bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenleme ile birlikte art Ev Ekonomisi ve Çocuk Gelişimi bölümlerinden mezun olanlar da anaokulunda öğretmenlik yapabiliyor.

Anaokulu öğretmeni olmak için ne mezunu olmak gerekir?

Anaokulu öğretmeni olmak için belli bir eğitimi tamamlamak gerekiyor. Bunun yanı sıra anaokulu öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık lisans eğitimi veren okul öncesi öğretmenliği bölümünden mezun olmak gerekiyor.