Cep telefonu ışık kaynağı mıdır?

İçindekiler:

  1. Cep telefonu ışık kaynağı mıdır?
  2. El feneri iyi bir ışık kaynağı mıdır?
  3. El feneri ışık üretebilir mi?
  4. Işık karanlığı aydınlattığı için madde midir?
  5. Işık karanlığı aydınlattığı için maddedir doğru mu yanlış mı?

Cep telefonu ışık kaynağı mıdır?

Bu paragrafa göre cisimde bir ışık kaynağıdır hatta cisimlerden ışık kaynağı olmayıp ışık yayan cisim bile vardır.Bunlardan bazıları mum,el feneri,gaz lambası,ay,cep telefonu,araba ve benzeri cisimlerdir.Yani cisim bir ışık kaynağıdır.

El feneri iyi bir ışık kaynağı mıdır?

Ampul, el feneri, mum, ateş böceği, yıldızlar hatta şimşekte bir ışık kaynağıdır. Bazı ışık kaynakları kendiliğinden ışık yayarken, bazılarını insanlar üretmiştir. Ateş böceği ve yıldızlar kendiliğinden ışık yayar. Ampul insanlar tarafından üretilmiş bir ışık kaynağıdır.

El feneri ışık üretebilir mi?

El feneri yapay ışık kaynağı örneğidir. Çünkü el feneri,doğal olmayan ve insanlar tarafından üretilen ışık kaynaklarına örnektir.

Işık karanlığı aydınlattığı için madde midir?

Doğrulanmış Cevap Madde kelime anlamı olarak; kişinin duyular yardımı ile algılayabildiği, bölünebilen, ağırlığı olan, yer kaplayan cisimlere madde denir. Işık karanlığı aydınlattığı için madde midir sorusunun cevabına geçersek; Işık bir madde değildir.

Işık karanlığı aydınlattığı için maddedir doğru mu yanlış mı?

Açıklama: Bir şeyin madde olabilmesi için boşlukta yer kaplaması gerekir. yani bir hacmi olamlı. ... Işık madde değildir.