Turist rehberliği nasıl bir meslek?

İçindekiler:

  1. Turist rehberliği nasıl bir meslek?
  2. Turist rehberliği nedir kısaca?
  3. Tur rehberi olmak için ne yapmalı?
  4. Ülkemizde profesyonel turist rehberliği mesleği hangi yasa ile düzenlenmiştir?
  5. Turist Rehberliği Meslek Kanunu ne zaman kabul edildi?
  6. Turist Rehberliği Meslek Kanunu Nedir?
  7. Turist Rehberleri memur olabilir mi?
  8. Turebin görevleri nelerdir?
  9. Wftga nedir?
  10. Gölge Rehberlik Nedir?
  11. Turist gezdiren kişiye ne denir?
  12. Tureb ne demek?
  13. Yurt dışı tur rehberi nasıl olunur?

Turist rehberliği nasıl bir meslek?

MESLEK: Turist Rehberi. Yerli ve yabancı turistleri Türkiye'nin görülmeye değer yerlerine götüren, onlara bu yörelerin tarihi, kültürel, doğal ve diğer özellikleri hakkında ayrıntılı bilgi veren, turistlerin sorunlarının çözümüne yardımcı olan kişidir.

Turist rehberliği nedir kısaca?

Tur rehberi; seyahat organizasyonlarında gidilecek gezi alanı ile ilgili tura katılanlara eşlik edip, onlara doğru bilgi vermekle yükümlü olan kişiye verilen isimdir. Turist rehberi olarak da bilinir. Uzun ya da kısa yolculuklarda tura katılanlara eşlik eder.

Tur rehberi olmak için ne yapmalı?

6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu gereğince 2 şekilde rehber olunmaktadır.

  1. ÜNİVERSİTELERİN TURİST/TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMLERİNDEN MEZUN OLARAK.
  2. BİRLİK TARAFINDAN AÇILAN SERTİFİKA PROGRAMINI BAŞARIYLA TAMAMLAYARAK.
  3. ÜNİVERSİTELERİN TURİST/TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI NASIL REHBER OLABİLİRLER?

Ülkemizde profesyonel turist rehberliği mesleği hangi yasa ile düzenlenmiştir?

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 7/6/2012 tarihli ve 6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır.

Turist Rehberliği Meslek Kanunu ne zaman kabul edildi?

Gerek bu sorunları giderebilmek, gerekse de rehberlik mesleğini yasal bir zemine oturtmak adına 22 Haziran 2012 tarihinde 6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu yasalaşarak yürürlüğe girmiştir.

Turist Rehberliği Meslek Kanunu Nedir?

MADDE 1- (1) Bu Kanunun amacı; turist rehberliği mesleğine kabule, mesleğin icrasına ve turist rehberliği meslek kuruluşlarının kuruluş ve işleyişine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Turist Rehberleri memur olabilir mi?

- Turist rehberi ve aynı zamanda bir başka mesleği de yapan ya da devlet memuru olanlar, yönetmelik gereği mesleği yapamamaktadır.

Turebin görevleri nelerdir?

“m) Turist rehberliğine ilişkin mevzuat hükümleri ile verilen görevleri ve denetimleri yapmak, turist rehberliği mesleği ve turist rehberliği hizmetleri alanında kültür ve turizm politikalarının gerektirdiği tüm tedbirleri almak, turist rehberleri odaları birliklerini ve turist rehberleri odalarını her türlü iş, işlem, ...

Wftga nedir?

Dünya Rehberler Federasyon Örgütü'nün (WFTGA) tanımına göre; turist rehberleri; turistlere seçtikleri dilde liderlik yapan, bulunduğu bölgenin kültürel ve doğal miraslarını onlara tercüme eden ve bulunduğu bölgenin uygun bir yönetimi Page 3 Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, S 93 ...

Gölge Rehberlik Nedir?

Söz konusu olarak gündeme taşıdığın 'GÖLGE REHBER' (POŞET,NAYLON, ÇANTA.....) ifadeleri sektördeki bazı art niyetli seyhat acentası yetkililerince bakanlıkca yetkili kılınmış turist rehberlere işaret edilmektedir.Bazı turist rehberlerincede kullanılmaktadır.

Turist gezdiren kişiye ne denir?

Yurt içi turları için TC Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı rehberlik kokartına haiz kişiler rehber olarak anılmaktadır. Yurt dışında ise o ülkenin kokartlı rehberi beraberinde şehri/ülkeyi gezdiren ve gruba eşlik eden tur operatörü görevlisi rehber olarak adlandırılır.

Tureb ne demek?

Tureb - Turist Rehberleri Birliği.

Yurt dışı tur rehberi nasıl olunur?

Kaliteli ve kendisini geliştirmiş bir tur rehberi olmak adına öncelikle üniversitelerin ön lisans derecesinde turist rehberliği ya da turizm rehberliği adıyla bilinen bölümlerinden mezun olunması gerekmektedir.