Dikişsiz normal doğum yapmak için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Dikişsiz normal doğum yapmak için ne yapmalı?
  2. Epizyotomi dikişlerinin açılması nasıl anlaşılır?
  3. Loşia ne demek?
  4. Uterus Involüsyonu ne demek?
  5. Loşia kanaması nedir?
  6. Doğum sonrası bakım neden önemlidir?
  7. Normal doğum sonrası muayenesi nasıl yapılır?
  8. Doğum sonrası bakım nedir?
  9. Doğum sonrası muayenesi nasıl yapılır?
  10. Normal doğumdan sonra ne zaman doktora gidilir?
  11. Doğumdan sonra hangi kontroller yapılır?
  12. Lohusa izlemi kaç kere yapılır?

Dikişsiz normal doğum yapmak için ne yapmalı?

Kesisiz Normal Doğum Mümkün!

  1. 1)Doğumda Aktif Olmaya Çalışın. İlla ki doğum masası üzerinde doğurmak zorunda değilsiniz. ...
  2. 2)Perine Masajı Şart. ...
  3. 3)Suda Doğum Kesi İhtimalini Azaltıyor. ...
  4. 4)Kegel Egzersizi ile Kaslarınızı Güçlendirin. ...
  5. 5)Hamile Pilatesi veya Yoga Yapabilirsiniz. ...
  6. 6)Epidural Anestezi Kesi İhtimalini Artırıyor.

Epizyotomi dikişlerinin açılması nasıl anlaşılır?

Aradaki açıklık az da olsa yeniden dikiş atma işlemi gerekebilir.Cilt kesisi yapılan kısımda yara kenarları bitişik durmuyorsa ve aradan cilt altı sarı doku kendini belli ediyor ise ve sıvı geliyorsa o zaman dikişlerde açılma olduğu anlaşılabilir.

Loşia ne demek?

LOŞİA:Doğumdan sonra tüm püerperyum boyunca süren vajinal akıntıya denir.

Uterus Involüsyonu ne demek?

Rahim (Uterus) involüsyonu Rahim involüsyonu; rahimin doğumdan sonra gebelik öncesi durumuna dönmesine verilen isimdir. Gebelik süresince rahim ağırlık olarak yaklaşık 20 kat büyür, ancak doğumdan sonra hızla küçülmeye başlar. Bebek doğduktan hemen sonra yaklaşık 20. gebelik haftasında olduğu boyuta iner.

Loşia kanaması nedir?

Doğumdan sonra rahim kasılarak küçülür ve içinde kalan küçük dokular ve kan dışarı atılır, bu akıntıya loşia denir. Önemli olan akıntının renginin kırmızıdan pembeye, pembeden beyaza giderek açılmasıdır. İlk gün 2-3 saatlik sürede 1 ped daha sonra 3-4 saate 1 ped kanama normaldir.

Doğum sonrası bakım neden önemlidir?

Doğum sonu bakımın amacı, yeni anne olmuş olan lo- husanın sağlığı konusunda etkili olan faktörlerin dikkate alı- narak yakından izlenmesi, ebeveynlik becerileri ve emzirme konusunda eğitici ve destekçi rolleri üstlenerek hem anne hem bebek sağlığını korumaktır.

Normal doğum sonrası muayenesi nasıl yapılır?

Doktorlar hem normal doğum yapan anneleri hem de sezaryen doğum yapan anneleri doğumdan bir hafta sonra kontrole çağırırlar. Anne normal doğum yapmış ise, kontrol sırasında vajinal dikişlere bakılır. Sezaryenle doğum yapan annelerinde bir hafta sonra üstteki (karın bölgesindeki) dikiş yerleri kontrol edilir.

Doğum sonrası bakım nedir?

Postpartum perine bakımı tamir edilmiş enfekte olmayan epizyotomi ve perine yırtığı olan hastalar da dahil yıkanma ve analjezik kullanımından ibarettir. Doğumdan hemen sonra perineye buz uygulanması travmatik ödem ve rahatsızlığı azaltır. Perine günde 1-2 kez ve tuvalete gittikten sonra temizlenmelidir.

Doğum sonrası muayenesi nasıl yapılır?

-Doğum sonrası ilk jinekolojik muayene ne zaman yapılmalıdır? Korunma isteğiniz ve doktorunuzun tercihine göre 3-8 hafta sonrasına muayene kontrol için gitmeniz gerekir. Bu muayenede kesi yeri kontrol edilir, rahim ve yumurtalıklar muayene ile değerlendirilir. Smear testi gebelik sırasında ilk başvuruda yapılır.

Normal doğumdan sonra ne zaman doktora gidilir?

Gerek normal yolla, gerekse sezaryen ile yapılan doğumlardan 6 hafta sonraki kontrol için randevu almanız uygun olur. Bu randevuda doğum sonrasında görülebilen bir takım sorunların tanı ve tedavisi için önem arz etmektedir.

Doğumdan sonra hangi kontroller yapılır?

Doğum Sonrası Vücudun Muayenesi Pelvik ve meme muayenesi yapılır. Pelvik muayenede, rahmin gebelik öncesi boyutlarına yani armut büyüklüğüne yakın olup olmadığı incelenir. Meme üzerinde ise iltihap, süt kanallarında tıkanma ya da topaklanma gibi bir rahatsızlıkların varlığı kontrol edilir.

Lohusa izlemi kaç kere yapılır?

Lohusanın birinci ,ikinci ve üçüncü izlemleri hastanede: doğumu takip eden ilk 0-24 saatleri arasında yapılmalıdır. Üçüncü İzlem: Lohusanın doğumu takip eden ilk 6-24 saatleri arasında olmalıdır. *Lohusanın İlk 24 saat bakımı çok önemlidir.