Kemik defekti ne demek?

İçindekiler:

  1. Kemik defekti ne demek?
  2. Afferent Efferent ne demek?
  3. Vazokonstriksiyon neden olur?
  4. Kapiller kan ne demek?
  5. Kapiller nerede bulunur?
  6. Kan sağ ventrikülden nereye akar?

Kemik defekti ne demek?

Kemik defektleri: Genellikle bir veya iki dişte lokalize, vertikal kemik lezyonlarını ifade eder. Bu defektler başlıca iki şekildedir: interproksimal krater , intrabony (kemik içi) defekt.

Afferent Efferent ne demek?

Duyusal (afferent), kas, eklem, tendon gibi bölgelerden uyarıları alırken, motor (efferent) bölüm ise bu uyarıları değerlendirir.

Vazokonstriksiyon neden olur?

Bir organın kan basıncı ve kan akımı yeterli değilse organ kendi kan akımını ayarlayarak yeterli kan akımını sağlamaya çalışır. Buna otoregülasyon denir. Kan basıncı azaldığında vazodilatasyon , kan basıncı yükseldiğinde vazokonstriksiyon meydana gelir.

Kapiller kan ne demek?

Kılcal damar veya kapiler vücuttaki en küçük kan damarlarına verilen isimdir. Büyüklükleri yaklaşık 5-10 μm'dir (çapları 0,007 mm ile 0,150 mm arasında değişir). Atardamarlar ile toplardamarları birleştiren kılcal damarlar, dokularla etkileşimi en yoğun olan kan damarlarıdır.

Kapiller nerede bulunur?

2-Pencereli (Fenestratalı) Kapiller: ➢ Böbrekler, barsaklar ve endokrin organlarda bulunur. ➢Bu kapiller tipinde endotel hücre tabakasında por denilen delikler bol bulunur. ➢Bazı porlar hücre zarından daha ince bir diyafram ile kapatılmıştır.

Kan sağ ventrikülden nereye akar?

Kalbin fibröz iskeleti ayrıa annuli fibrosi adı verilen halkalar oluşturur. Bu halkalar içinde kalp kapakçıkları bulunur. Dokularda meydana gelen metabolizmanın sonucu olarak oksijen miktarı azalan ve karbondioksit miktarı artan kan sağ atriyuma döner. Buradan sağ ventriküle geçer ve pulmoner artere pompalanır.