Konsolos olmak için ne gerekir?

İçindekiler:

  1. Konsolos olmak için ne gerekir?
  2. Türkiyede kaç ülkenin başkonsolosluğu var?
  3. Diplomat kimler olabilir?
  4. Büyükelçilerin görev süresi ne kadar?

Konsolos olmak için ne gerekir?

Konsolos olarak görev yapmak isteyenlerin akademik kariyerinin yeterli olması gerekir. Ayrıca bu kişilerin devlet memurluğu sınavında sözlü ve yazılı bölümlerde istenen başarı derecelerini elde etmiş olması da beklenir. Başvuru yapanlarda 657 saylı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. Maddesine uygunluk şartı aranır.

Türkiyede kaç ülkenin başkonsolosluğu var?

1793 yılında, ilk daimi Türk elçiliği Londra'da Osmanlı Sultanı III. Selim tarafından kurulmuştur. 1924 yılında yurt dışında 39 temsilciliğe sahip olan Türkiye'nin dış temsilciliklerinin sayısı, fahri olanlar hariç olmak üzere, 2019 yılı sonu itibarıyla 246'ya ulaşmıştır.

Diplomat kimler olabilir?

Ataşe, öncelikle uzmanlık alanına bağlı olarak değişen bir durumdur. Örneğin askeri ataşe olmanız için, öncelikle yüksek subay olmanız gerekmektedir. Ancak binbaşı, yarbay, albay olunduktan sonra askeri ataşe olabilirsiniz. Ataşe olmak için KPSS şartı artık bulunmamaktadır.

Büyükelçilerin görev süresi ne kadar?

(9) Büyükelçi unvanı taşımayan meslek memurları ve büyükelçi unvanını da koruyan birinci sınıf başkonsoloslar ile konsolosluk ve ihtisas memurlarının, hukuk müşavirlerinin ve danışmanların görev süreleri, hizmetin gerektirdiği istisnalar dışında, yurtdışı teşkilatında en çok beş yıl, merkez teşkilatında en az iki ...