Hakediş nedir nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Hakediş nedir nasıl yapılır?
  2. Işçi hakediş nedir?
  3. Hakediş raporunu kim düzenler?
  4. Nefaset kesintisi nasıl belirlenecektir?
  5. Harcama talimatı hangi hallerde düzenlenir?
  6. Harcama talimatı onay belgesi nedir?
  7. Harcama talimatı Onay Belgesi nasıl alınır?
  8. Gerceklestirme görevlisi kim olmali?

Hakediş nedir nasıl yapılır?

Hakediş, sözleşmesi imzalanmış ve uygulaması başlatılmış proje için, sözleşmede belirlenen aralıklarla, yapılan iş miktarı karşılığında yükleniciye ödenen bedeldir. Yaklaşık maliyet çalışmalarının ardından ihalesi yapılmış ve en uygun teklifi veren istekliye ihale edilmiş yapım işi için hakediş süreçleri başlar.

Işçi hakediş nedir?

Yüklenicinin sözleşme kapsamında yapmış olduğu işlerin karşılığı olarak, İdarece ödemenin yapılabilmesi için gerekli olan ve çeşitli belge ve formların yer aldığı rapora Hakediş Raporu denilmektedir. ... Sözleşmesinde aksi belirtilmemişse ayda bir kez düzenlenir.

Hakediş raporunu kim düzenler?

Yüklenici veya vekili, bildirilen günde, hakedişe esas hesaplamaların yapılmasında hazır bulunmazsa kontrol teşkilatı hesaplamaları tek başına yaparak hakediş raporunu düzenler ve yüklenicinin bu husustaki itirazları kabul edilmez.

Nefaset kesintisi nasıl belirlenecektir?

Nefaset öğretide ise Yapım İşleri Genel Şartnamesinde yer alan tanıma paralel bir anlatımla “işin teknik olarak kabulünde sakınca görülmeyen ancak giderilmesi mümkün olmayan veya zaman kaybını gerektiren kusur ve eksiklikler” şeklinde, nefaset kesintisi ise “nefaset olarak tespit edilen kusur ve eksiklikler için ...

Harcama talimatı hangi hallerde düzenlenir?

(2) Bu nedenle bütçeden yapılacak bir giderin ödenmesinde gider çeşidine ve alım şekline göre Yönetmeliğin ilgili maddelerinde belirtildiği şekilde harcama talimatı, ihale onay belgesi ya da onay belgesinden yalnızca birinin düzenlenmesi yeterlidir.

Harcama talimatı onay belgesi nedir?

Yönetmelikte harcama talimatı, “Kamu ihale mevzuatına tabi olmayan bir giderin idare adına geçici veya kesin olarak ödenebilmesi için giderin konusunu, gerekçesini, yapılacak iş veya hizmetin süresini, hukuki dayanaklarını, tutarını, kullanılabilir ödeneğini, tertibini, gerçekleştirme usulü ile gerçekleştirmeyle ...

Harcama talimatı Onay Belgesi nasıl alınır?

Adım Adım MYS sisteminde Harcama Talimatı Onay Belgesi Oluşturma

  1. “Yeni Harcama” butonuna tıklayınız.
  2. “Kaydet” butonuna tıklıyorsunuz.
  3. “İleri” butonuna tıklıyorsunuz.
  4. “Gerçekleştirme Görevlisinin” TC Kimlik numarasını yazıp büyütece tıklıyoruz.
  5. “Kaydet” butonuna tıklıyoruz.
  6. “İleri” butonuna tıklıyoruz.

Gerceklestirme görevlisi kim olmali?

Gerçekleştirme görevlisi, harcama yetkilisi tarafından yardımcıları veya hiyerarşik olarak kendisine en yakın üst kademe görevlisince imzalanan ödeme emri belgesi düzenlemek ve kontrol etmekle görevlendirilen bir veya daha fazla sayıda kişidir (İç Kontrol ve Ön Mali Kontrole İlişkin Usul ve Esaslar md. 12.)