Noterden ihtarname ücreti ne kadar?

İçindekiler:

  1. Noterden ihtarname ücreti ne kadar?
  2. Savunma sonuna ne yazılır?
  3. Savunma yazma süresi ne kadar?
  4. Memur disiplin soruşturması ne zaman başlar?
  5. Soruşturma zamanaşımı ne zaman başlar?

Noterden ihtarname ücreti ne kadar?

Noter ihtarname ücretleri 155 TL'den başlamakta olup, ihtarnamenin türüne göre fiyatlar değişmektedir.

Savunma sonuna ne yazılır?

Savunmanızı tamamladıktan sonra bir alt satıra inerek, ''Bilgilerinize sunarım.'' cümlesini ekleyin. En son kısım olarak ise, sağ alt köşeye alt alta gelecek şekilde, isim soy isim ve imzanızı atınız. Savunmanızın bir yedeğini saklayarak, ilgili birime teslim edin.

Savunma yazma süresi ne kadar?

Sorunun cevabı “makul süre” olacaktır. Ortada bir fiil var ve bu fiil nedeniyle işçinin savunması alınıyorsa, işçinin savunmasını toparlamak için ihtiyacı olduğu zaman göz önüne alınmalıdır. Örneğin bir gün devamsızlık yapan işçiye, savunması için 2 günlük süre verilebilir. Bu süre makul kabul edilir.

Memur disiplin soruşturması ne zaman başlar?

Bu madeye göre, uyarma, kınama, aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezası için konulursak; disiplin cezasına konu fiilin öğrenildiği tarihten itibaren 1 ay içinde disiplin soruşturmasının başlatılması gerekmektedir.

Soruşturma zamanaşımı ne zaman başlar?

Ancak, disiplin amir veya kurulunun, bir adli yargı hükmüne ihtiyaç duyduğu hallerde; zamanaşımı süresi adli yargı hükmünün kesinleştiği günden itibaren başlar. Söz konusu ihtiyaç, yetkili disiplin amir veya kurulunun alacağı bir karar ile tespit edilir.