Geri zekalı mı?

İçindekiler:

  1. Geri zekalı mı?
  2. Geri zekalı hakaret mi?
  3. Geri zekalı kime denir?
  4. Mal bir küfür müdür?
  5. Birine mal demek suç mu?
  6. Hakaret eden kişi nereye şikayet edilir?
  7. Bayana küfür etmenin cezası nedir?

Geri zekalı mı?

Zihinsel, zeka gelişimi yönünden ortanın da altında olan (kimse) anlamına gelen bu kelimenin doğru yazımı "geri zekalı" şeklindedir, ayrı yazılır. "Gerizekalı" yazımı doğru değildir.

Geri zekalı hakaret mi?

Görüldüğü üzere, hakaret suçunda önemli olan kişiyi rencide eden, toplum içinde değersizleştiren fiillerin cezalandırılmasıdır. Bir kişiye açık açık “şerefsiz”, “haysiyetsiz”, “geri zekalı”, “aptal”, “hayvan”, “müsvedde” vb. gibi sözler söylemenin hakaret suçunu oluşturacağı kuşkusuzdur.

Geri zekalı kime denir?

20nci yüzyılın başlarında “moron” kelimesi, sekiz ile 12 yaş arasında zihinsel bir yaşa sahip kişiler için kullanılan tıbbi bir terim niteliğindeydi. ... “Gerizekalı” ise, zihinsel, sosyal veya fiziksel olarak zamansal yaşı kadar gelişmiş olmayan birisini tanımlıyordu.

Mal bir küfür müdür?

Mal” kelime anlamı alınıp, satılan “meta” anlamında bir sözcüktür. ... Yani genelevlerde çalışan kadınlar için de “mal” ya da “sermaye” kelimesi sarf edilmektedir. Argo kapsamında “aptal, beyinsiz, salak” anlamlarında kullanılsa da yine alınıp satılan “meta” anlamından arındırılarak kullanımı mümkün değildir.

Birine mal demek suç mu?

Savcılık karar verdi: 'Mal' demek hakaret değil.

Hakaret eden kişi nereye şikayet edilir?

Öncelikle hakaret suçu takibi şikayete bağlı bir suçtur. Kişi ve eylem belirlendikten sonra 6 ay içinde şikayet edilmelidir. Şikayet karakol veya savcılığa bizzat gidilerek sözlü olarak yapılabileceği gibi dilekçe ile de yapılabilir.

Bayana küfür etmenin cezası nedir?

HAKARET SUÇUNUN CEZASI Hakaret suçunun cezası basit hakaret suçu (TCK 125/1) ve nitelikli hakaret suçu (125/3) olmasına göre değişir. Suçun basit şekilde, yani kamu görevlisi olmayan bir kişin yüzüne karşı hakaret edilmesi halinde hakaret suçunun cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır.