Kolyoz çiçeği nasıl çoğaltılır?

İçindekiler:

  1. Kolyoz çiçeği nasıl çoğaltılır?
  2. Beyaz küf nedir?
  3. Toprak neden beyaz olur?
  4. Küf hangi hastalıklara yol açar?
  5. Rutubet ne tür hastalıklara yol açar?

Kolyoz çiçeği nasıl çoğaltılır?

Çoğaltılması çok kolay bir bitkidir. Genç dallarından birini suda hızlıca köklendirebilirsiniz. Ya da direk toprağa dikip köklenmesini sağlayabilirsiniz.

Beyaz küf nedir?

Beyaz küf ve siyah küf, nemli yüzeylerde hızla gelişen iki mantar türüdür. Beyaz küf daha çok nem içeriğinin yüksek olduğu yerlerde büyür. Bazen 'küf' olarak adlandırılırlar.

Toprak neden beyaz olur?

Toprağın belli zaman dilimlerinde değişim saksı değişimi ile yapılarak zengin bir tercihe yer açılabilir. Bunun yanı sıra bazı saksı topraklarında gözlemlenen zaman sonra toprakta beyazlaşmanın başlamasıdır. ... Bu kireç içeriği ise toprak üzerinde beyazlaşmaya sebep olur.

Küf hangi hastalıklara yol açar?

Küf Mantarlarıyla İlişkili Bulunan Hastalıklar Bunlar öksürük, hırıltılı solunum, nefes darlığı, astım, alerjik rinit, konjunktivit ve atopik dermatit olarak sıralanabilir (3,4). Mantar sporlarına karşı duyarlılık gelişmesi Avrupa toplumunda %3-10 arasında bildirilmektedir (5).

Rutubet ne tür hastalıklara yol açar?

Mikroplar, zararlı bakteriler ve toz akarları nemli ortamlarda çok daha hızlı çoğalır. Rutubet ve küfün yol açtığı rahatsızlıkların biri de küf alerjisidir. Bu alerjinin sonuçları ise burun akıntısı, burun kaşıntısı, hapşırık ve göz yaşarmasıdır.