Üst abdominal bölge neresi?

İçindekiler:

  1. Üst abdominal bölge neresi?
  2. Üst abdominal nedir?
  3. Abdominal ultrasonda neler görülür?
  4. Abdominal organlar nelerdir?
  5. Abdominal Obezite ne demek?

Üst abdominal bölge neresi?

Tüm Batın - Abdomen karın içi bölge demektir. Karın içinde bulunan karaciğer, dalak, safra kesesi ve safra yolları , pankreas, böbrekler, böbrek üstü bezleri, mesane, erkeklerde prostat, kadınlarda rahim ve yumurtalıklar incelenir.

Üst abdominal nedir?

Üst Batın Ultrasonu (Üst Abdomen Ultrasonu) Üst Abdomen Ultrasonu ile karın içinde bulunan karaciğer, safra kesesi, her iki böbrek, böbrek üstü bezleri, pankreas, orta hat damar yapıları, dalak, incelenmesi ile tamamlanan bir tetkiktir.

Abdominal ultrasonda neler görülür?

Ultrasonografi çeşitli alanlarda kullanılır: Batın (karın) içi organları incelemede (abdominal USG),kadın hastalıklarında (jinekolojik USG),gebelik ve doğum takibinde (obstetrik USG), kalp işlevlerinin ve yapısının incelenmesinde (ekokardiografi), meme dokusunu incelemede (mamografi), damarların-tiroid-testis-göz vb ...

Abdominal organlar nelerdir?

Organlar. Karın boşluğunun organları arasında mide, karaciğer, safra kesesi, dalak, pankreas, ince bağırsak, böbrekler, kalın bağırsak ve adrenal bezleri bulunur.

Abdominal Obezite ne demek?

Göbek deliği hizasından yapılan karın çevresi ölçümü kadında 88 cm, erkekde 102 cm yada daha fazla olur ise metabolik sendrom riski yüksektir. Karın içi yağlanmaya abdominal obezite adı verilir. Abdominal obezite elma tipi şişmanlık olarak da adlandırılır.