Iştah açmak için ne yapmam gerekiyor?

İçindekiler:

  1. Iştah açmak için ne yapmam gerekiyor?
  2. Yemek yememe hastalığının adı nedir?
  3. Iştah açıcı yiyecekler nelerdir?
  4. Iştahsızlık nedeni nedir?
  5. Ani kilo kaybı için hangi doktora gidilir?

Iştah açmak için ne yapmam gerekiyor?

C vitamininden zengin taze meyve ve sebzeler tüketmeye özen gösterin. Tatları ve renkleri iştah açacaktır. Çinko ve B vitaminlerinden zengin yağsız et, deniz ürünleri, fındık, badem, bitki tohumları ve tam tahıl ürünlerinin tüketimi de iştahı artırır. Sağlıklı yağlar içeren avokado, fındık ve zeytinyağı kullanın.

Yemek yememe hastalığının adı nedir?

Anormal vücut ağırlığı ile tanımlanan ve hayati tehlikeye sahip bir yeme bozukluğu olan anoreksiya nervoza, psikolojik bir hastalıktır. İnce kalmak konusunda aşırı takıntıya sahip olan kişilerde görülen hastalığa sahip olan kişiler normal kilolarının çok altındadır.

Iştah açıcı yiyecekler nelerdir?

Kavun, karpuz, kivi, nar, portakal gibi meyveler de iştah açıcı yiyecekler listesi içinde yer almaktadır. Ayrıca hindiba, karalahana, roka, kuzukulağı, su teresi iştah açıcı sebzeler arasında yer almaktadır.

Iştahsızlık nedeni nedir?

İştah kaybının nedenleri arasında sigara içme alışkanlığı, hamilelik, metabolik problemler, stres, depresyon, migren, anemi, kronik karaciğer hastalığı, beyin sarsıntısı, diyabet, irritabl bağırsak sendromu, mide bulantısı, kusma, KOAH hastalığı, demans, HIV, hepatit, hipotiroidizm, kronik böbrek yetmezliği, kalp ...

Ani kilo kaybı için hangi doktora gidilir?

İştahsızlık ile ilgili problemleri olanların hastanelerin Gastroenteroloji veya Dahiliye polikliniklerine başvurması gereklidir.