Ikametgah randevusu nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Ikametgah randevusu nasıl alınır?
  2. Ikamet izni müracaat belgesi nedir?
  3. Ikamet izni başvuru formu nereden alınır?
  4. Ikamet izni başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır?
  5. Ikamet kac gunde gelir?
  6. Çalışma izni başvurusu ne kadar sürede çıkar?
  7. Insani ikamet izni nereden alınır?

Ikametgah randevusu nasıl alınır?

Nüfus müdürlüklerince yapılacak kimlik kartı, sürücü belgesi, pasaport ve diğer işlemlerde ise Alo 199 ya da www.nvi.gov.tr internet adresinden randevu alınması gerekiyor.

Ikamet izni müracaat belgesi nedir?

47. İkamet izni müracaat belgesi nedir? İlk kez veya süre uzatma amaçlı olarak yapılan ve idarece kabul edilen ikamet izni başvurularının ardından yabancılara müracaat ettiğine dair verilen ve harca tabi olmayan belgedir.

Ikamet izni başvuru formu nereden alınır?

Oturma izni, yabancının ikamet edeceği ilde yer alan Göç İdareleri'ne başvurularak alınır. Başvurular uzman danışmanlarımız tarafından online ortamda yapılır. Randevu belgesi ve diğer gerekli belgeler hazırlanır ve yabancı randevu günü belgelerini Göç İdaresi memuruna teslim eder.

Ikamet izni başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır?

İkamet izni başvuruları sonuçlanma süresi kanunen 90 gündür. Bu sürenin uzaması durumunda bilgilendirme yapılmaktadır.

Ikamet kac gunde gelir?

ikamet tezkeresi ne kadar zamanda çıkar; İkamet izni kartı randevu gününüzde başvurunuz kabul edilir ise; 7 ile 30 gün içinde verdiğiniz adrese gönderilmektedir.

Çalışma izni başvurusu ne kadar sürede çıkar?

Usulüne uygun olarak yapılan çalışma izni başvuruları, belgelerin tam ve eksiksiz olması kaydıyla Bakanlık tarafından en geç otuz (30) gün içinde sonuçlandırılır. Başvurunun eksik evrak ile yapıldığının Bakanlıkça tespiti halinde, eksik evrakların tamamlanması istemiyle başvuru sahibine bilgi verilir.

Insani ikamet izni nereden alınır?

İnsani İkamet İzni Başvurusu Nereye Yapılır? Konuyu düzenleyen 46. madde açıkça insani ikamet iznini valiliklerin vereceğini belirtmiştir. Aynı kanunun 22. maddesinde oturma izni için valilikler bünyesinde çalışan il Göç idaresi Müdürlüklerine başvuru yapılabilecek haller arasında insani ikamet izni de yer almıştır.