KISA travers nedir?

İçindekiler:

  1. KISA travers nedir?
  2. Travers hangi ağaçtan yapılır?
  3. Beton Travers nedir?
  4. Askeri travers nedir?
  5. Karyola traversi ne demek?
  6. Mobilyada Travers ne demek?
  7. Ahşap travers nedir?
  8. Travers elektrik nedir?
  9. Travers kaç kilo?
  10. Santrifüj direk nedir?
  11. Beton direk kaç kilo?
  12. Elektrik direği kaç kg?
  13. Yüksek gerilim direği kaç metre?

KISA travers nedir?

Alt Şasi, diğer adıyla travers, aracın ön tarafında bulunan neredeyse bütün parçalarını taşıyan ve ana şasiye bağlayan parçadır. Travers ana şaseyle aynı malzemeden imal edilir. Travers değişimi için aracın kaportası hariç aracın yürüyen aksamında bulunan bütün parçaların sökülmesi gerekmektedir.

Travers hangi ağaçtan yapılır?

Günümüze kadar demiryollarında kullanılan tik, karaağaç, çam, meşe ağaç malzeme.

Beton Travers nedir?

Demiryolu yük aktarımı modeline uygun şekilde raydan kendisine etkiyen kuvvetleri daha geniş bir yüzeyde karşılayıp yayarak balast tabakasına aktaran, yolun açıklığını saptayıp koruyan ve yolu yan etkilere karşı ekseninde tutan, raylara dik yönde belirli aralıklarla döşenmiş parçalara travers denir.

Askeri travers nedir?

traverse teriminin İngilizce Türkçe sözlükte anlamı (Askeri) MESAFE İLE KESTİRME USULÜ (TOP.)

Karyola traversi ne demek?

Travers; raydan gelen yükleri azaltmak amacıyla balastlara ileten, rayın altına döşenen yol üstyapı malzemesine denir.

Mobilyada Travers ne demek?

Travers, demiryollarında rayların altında kullanılan kütüklere verilen isimdir. Her türlü çevre koşuluna dayanıklı ağaçtan imal edilirler. ... Ahşap traversler ile bahçenizde merdiven, yol, duvar, veranda, oturma grubu, çit, tümsek, arık vb. uygulamalar sayesinde bahçenizin doğal görünümüne katkı yapabilirsiniz.

Ahşap travers nedir?

Ardıç, okaliptus gibi ağaçlardan yapılan traversler günümüze kadar demir yollarında kullanılmıştır. Rayların üstüne yerleştirilen traversler sağlamlığıyla bilinir. ... Hem dayanıklılığıyla hemde görselliğiyle ahşap travers peyzajcıların ahşap alanında ilk tercihleri arasına girmektedir.

Travers elektrik nedir?

Travers ve konsollar, enerji taşıyan iletkenlerin birbirinden ve direkten istenilen uzaklıkta bulunmasını sağlayan ve iletkenleri izolatör yardımıyla taşımaya yarayan araçlardır. Beton ve demir olarak imal edilirler.

Travers kaç kilo?

En zor iklim koşullarına dayanıklılığıyla bilinmektedir. Ebatları (bir adet) 50-70 kg şeklindedir.

Santrifüj direk nedir?

Uygun beton direk üretimi için titreşim (vibrasyon) veya savurma (santrifüj) metodu uygulanır. Bu yöntemle üretilen direklere betonarme direk denir. Santrifüj metodu ile üretilen direklerin içi boşken, vibrasyon metodu ile üretilen direklerde direk içleri doludur. ... Vibre beton direklerin kesiti dikdörtgen şeklindedir.

Beton direk kaç kilo?

Standart bir 240 cm eğri boyunlu beton direğin ağırlığı 40 kg olmak zorundadır. Bu ağırlığın altındaki direklere müşterilerimizin itimat etmemesi gerekmektedir.

Elektrik direği kaç kg?

Elektrik direği, demirden yapılan enerji hatlarındaki elektrik kablolarını taşıyan yapılara verilen addır. Boyları genellikle 18 ile 32 metre arasında değişir. Ağırlıkları 750 kilo ile 3,5 ton arasında değişir.

Yüksek gerilim direği kaç metre?

Yüksek Gerilimde Kullanılan Direkler Boyları 8,75 m ile 18,75 m'ye kadar değişmektedir.