Memur Özlük Dosyası kaç yıl saklanır?

İçindekiler:

  1. Memur Özlük Dosyası kaç yıl saklanır?
  2. Sağlık Bilgileri kaç yıl saklanır?
  3. Işveren işçilerin kişisel sağlık dosyalarını işten ayrılma tarihinden itibaren kaç yıl saklamak zorundadır?
  4. Işyeri sağlık kayıtları kaç yıl saklanır?
  5. Kişisel sağlık dosyası nedir?
  6. Aşağidaki durumlardan hangisinde Çalişanlarin Sağlik muayeneleri zorunludur?
  7. Çalışmaktan kaçınma hakkı nedir?
  8. Kamu ve özel sektörde çalışan kişiye ne denir?
  9. 6331 sayılı kanuna göre işverenin yükümlülükleri nelerdir?

Memur Özlük Dosyası kaç yıl saklanır?

SGK mevzuatına göre ise; işveren, işyeri sahipleri; işyeri defter, kayıt ve belgelerini ilgili olduğu yılı takip eden yılbaşından başlamak üzere on yıl süreyle, kamu idareleri otuz yıl süreyle, tasfiye ve iflas idaresi memurları ise görevleri süresince saklamak zorundadır.

Sağlık Bilgileri kaç yıl saklanır?

Özel hastanede tutulan hasta dosyaları, en az yirmi yıl süre ile saklanır. Faaliyeti sona eren özel hastanelerin arşiv belgeleri, bir tutanağa bağlanarak müdürlüğe teslim edilir.” Şeklinde olup 20 yıl saklama yükümlüğü mevcuttur.

Işveren işçilerin kişisel sağlık dosyalarını işten ayrılma tarihinden itibaren kaç yıl saklamak zorundadır?

“(1) İşveren ilgili mevzuatta belirlenen süreler saklı kalmak kaydıyla; a) İşyerinde yürütülen iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerine ilişkin her türlü kaydı, b) İşten ayrılma tarihinden itibaren en az 15 yıl süreyle çalışanların kişisel sağlık dosyalarını, saklar.

Işyeri sağlık kayıtları kaç yıl saklanır?

Söz konusu madde uyarınca, ilgili mevzuatta belirlenen süreler saklı kalmak kaydıyla işverenin; – İşyerinde yürütülen iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerine ilişkin her türlü kaydı, – İşten ayrılma tarihinden itibaren en az 15 yıl süreyle çalışanların kişisel sağlık dosyalarını, saklaması gerekiyor.

Kişisel sağlık dosyası nedir?

Bu dosyada çalışanın işe girişinde istenen sağlık raporu, periyodik muayene raporları, iş değişikliğinde düzenlenen raporlar, iş kazası, meslek hastalığı veya sağlık nedeniyle tekrarlanan işten uzaklaşmalarından sonra işe dönüşlerde düzenlenen raporlar ve istirahat raporlarının bulundurulması gerekiyor.

Aşağidaki durumlardan hangisinde Çalişanlarin Sağlik muayeneleri zorunludur?

Bu bende göre çalışanların sağlık muayenelerinin yapılması gereken haller şunlardır: “1) İşe girişlerinde. 2) İş değişikliğinde. 3) İş kazası, meslek hastalığı veya sağlık nedeniyle tekrarlanan işten uzaklaşmalarından sonra işe dönüşlerinde talep etmeleri hâlinde.

Çalışmaktan kaçınma hakkı nedir?

Çalışmaktan kaçınma hakkı, çalışanların karşılaştıkları veya karşılaşacakları ciddi tehlikelerden dolayı işverenden tedbir alınmasını isteme veya işi bırakma hakkıdır. Çalışmaktan kaçınma hakkı, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 13. maddesinde yer alır.

Kamu ve özel sektörde çalışan kişiye ne denir?

Çalışan: Kendi özel kanunlarındaki statülerine bakılmaksızın kamu veya özel işyerlerinde istihdam edilen gerçek kişidir. Çalışan kavramı kamu ve özel sektörde istihdam edilen herkesi kapsayan genişliktedir.

6331 sayılı kanuna göre işverenin yükümlülükleri nelerdir?

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun 4. maddesinde işverenin yükümlülükleri; gerekli olan her türlü önlemi almak, gerekli araç, gereç ve ekipman ile kişisel koruyucu donanımları sağlamak, bilgilendirme yapmak ve iş sağlığı ve güvenliği eğitimi vermek, işyerini iş sağlığı ve güvenliği konusunda uzman kişilerle ...