Imarda kot nedir?

İçindekiler:

  1. Imarda kot nedir?
  2. Kademeli bina nedir?
  3. Kot kat ne demek?
  4. Kirmizi kot ne demek?
  5. Harita kot nedir?
  6. T1 imar durumu nedir?

Imarda kot nedir?

Kot nedir; İmar durumu veya vaziyet planına göre parselin köşe noktaları ile yapılacak binaların köşe noktalarının gösterildiği krokiye deniyor.

Kademeli bina nedir?

Kademeli temel ve kademeli binalar için örnekleri bu yazımızda bulabilirsiniz. Kademeli bina; inşa edilecek yapının bulunduğu arsanın yola göre eğiminin 3.

Kot kat ne demek?

Kot altı daire girişin altında yer alan daire demektir. Giriş kattan aşağıya doğru merdiven inilerek daireye ulaşılır. Binalarda kot 2 girişin bir 2 kat altı daire anlamına gelirken kot 1 daire ise giriş katının bir alt katı anlamına gelmektedir. Giriş altına inilen merdiven sayısı düştükçe kot sayısı artar.

Kirmizi kot ne demek?

Kırmızı kot ise, imar planında gösterilen yolun gerekli hesaplar yapıldıktan sonra kullanıma hazır halini ifade ediyor. ... Kot alınan noktanın tespitinde bölge kat rejiminin aşılmaması, komşu parseller dahil yol cephelerinde sokak siluetinin korunması esastır.

Harita kot nedir?

TDK'ya göre kot : “Temel ile zemin arasındaki yükseklik.” demektir. ” uzaydaki iki noktanın arasında bulunan yükseklik farkına mühendisler tarafından sırf millet anlamasın diye takılan isim.”

T1 imar durumu nedir?

İmar planlarında , imar durumlarında yer alan T , T1 , T2 , T3 ifadeleri , Ticaret Alanı manasına gelir. ... Ticari alan kullanımı kendi arasında kademelendirilmiştir. Bu kademeler arasında en üst kademede olanı T1 , en alt kademede olanı da T3 sembolü gösterilmektedir.