Ingilizce agir ne demek?

İçindekiler:

  1. Ingilizce agir ne demek?
  2. Agar ne demek biyoloji?
  3. Agar Almanca ne demek?
  4. Agar testi nedir?
  5. Agar kuyu difüzyon yöntemi nedir?
  6. Agar difüzyon yöntemi nedir?
  7. Agar jel Immunodifüzyon nedir?
  8. Immünodifüzyon ne demek?
  9. Presipitasyon testi nedir?
  10. Enzim immunoassay yöntemi nedir?
  11. Elisa teknikleri nelerdir?
  12. Immunoassay yöntem nedir?

Ingilizce agir ne demek?

weighty. serious. severe. dignified. slow.

Agar ne demek biyoloji?

Biyoloji'deki anlamı: Kırmızı alglerden özütlenen jelâtinimsi bir madde olan agar-agar'dan hazırlanarak bakteri kültürleri için ve elektroforez jelleri için kullanılan jelâtinimsi bir madde.

Agar Almanca ne demek?

Kurutulmuş ve ağartılmış, çeşitli kırmızı yosun türlerinden sıcak su jölesinde çözünebilir. Almanca sözlükte «Agar-Agar» sözcüğünün özgün tanımını görmek için tıklayın.

Agar testi nedir?

BD DNase Test Agar, deoksiribonükleaz (DNaz) aktivitesini esas alarak mikroorganizmaların ayrıştırılmasında kullanılır. Mikrobiyolojik yöntem. 1956'da, Weckman ve Catlin Staphylococcus aureus'un artan DNaz aktivitesi ve pozitif koagülaz aktivitesi arasında bir korelasyon olduğunu göstermiştir.

Agar kuyu difüzyon yöntemi nedir?

Agar kuyusu difüzyon yöntemi, agar besiyerinde bir delik açılarak ekstrakt solüsyonunun eklendiği antimikrobiyal aktivite testidir. Bu arada, agar disk difüzyon yöntemi, bilinen konsantrasyonda ekstrakt çözeltisini içeren bir filtre kağıdı diskinin agar ortamına yerleştirildiği bir antimikrobiyal aktivite testidir.

Agar difüzyon yöntemi nedir?

Agar dilüsyon yönteminin prensipleri tüp dilüsyon yöntemiyle aynıdır. Tek fark, agar dilüsyon yönteminde antibiyotik sulandırımlarının agar içine konması ve petri plaklarına dökülmesidir. Böylece her plakta antibiyotiğin farklı konsantrasyonları bulunur. Bu yöntem için de önerilen besiyeri Mueller-Hinton agardır.

Agar jel Immunodifüzyon nedir?

agar jel immünodifüzyon testi ne demek? Yarı katı jel içerisinde açılan delikler içeresindeki antikor ve antijenlerin bu delikler arasındaki bölgede kümelenmesi esasına dayanan serolojik test.

Immünodifüzyon ne demek?

immünodifüzyon ne demek? Antijen veya antikorların yarı katı bir jel içinde dağılması sırasında karşılaştıkları yerde birikinti oluşturması esasına dayalı bir teknik.

Presipitasyon testi nedir?

PRESİPİTASYON TESTLERİ Partiküler olmayan suda erimiş durumdaki antijenlerin, elektrolitli ortamda, spesifik antikorlar tarafından bağlanarak çöktürülmesi prensibine dayanan serolojik bir testtir.

Enzim immunoassay yöntemi nedir?

Enzim immunoassay'de antikor fluoresan boya yerine bir enzim ile işaretlenir ve enzim aktivitesinin renk reaksiyonuna göre ölçülmesi sonucu antijen antikor reaksiyonu saptanır. ... Bu yöntemde aranılan antijene karşı antikor katı bir taşıyıcı yüzeye absorbsiyonla veya kovalent olarak bağlanır.

Elisa teknikleri nelerdir?

ELISA yöntemi, özgül antijen-antikor bağlanmasının antikorlara alkalen fosfataz veya horseradish peroksidaz gibi bir enzim bağlanması ve bu enzim substratının renkli ürünlere dönüştürülmesi suretiyle gösterilmesi esasına dayalı immünokimyasal ölçüm tekniğidir.

Immunoassay yöntem nedir?

ölçmeye yarayan, bu ölçümü antikor veya antijenleri kullanarak yapan biyokimaysal bir yöntemdir.Bir numunede tayin edilecek maddelere analit denilir.İmmunoassay de analitler çoğu zaman proteinlerdir. Çözeltiler kan serumu ,idrar vb vücut sıvıları olabilir.